HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Sergio Ramos nyomtatott maszkja és Amerika 11 éves toptudósa – ez történt a napokban

ferenck 2017.12.01. 08:30

Az indiai Bangalore-ban működő Ethereal Machines startup bemutatta Halo 5D printerét, a világ első hibrid, additív és szubsztraktív gyártásra egyaránt alkalmas gépét. Kaushik Mudda cégalapító szerint termékük lesz a következő „nagy durranás” a desktop gyártás világában.

3dnyomtatas_news2_3.jpg

MIT-s mérnökök lézerrel támogatott különleges FDM printert fejlesztettek. A gép kb. tízszer gyorsabban nyomtat, mint az átlag desktop printerek. A gyorsaság a lézert és új csigamechanizmust használó nyomtatófejnek köszönhető.

A 3D szoftverpiac egyik főszereplője, a Materialise partnerségre lép a Formlabs gépgyártóval (amelynek termékeit a FreeDee forgalmazza Magyarországon), hogy előrébb lendítsék a 3DP használatát az egészségügyi szektorban. A flamand cég orvosi képkészítő szoftverének és a Form 2 printerek összekombinálásával a technológiát könnyebben és hatékonyabban tudja kezelni az orvosi szakma.

3dnyomtatas_news_3.jpg

Az orvosi szektorban működő francia Carmat és a fejlett fémnyomtató technológiákat fejlesztő, 2016-ban a Michelin and Fives csoport által alapított AddUp együttműködési megállapodást kötött, hogy a francia cég klinikai tesztfázisnál tartó úttörő műszív-gyártó eljárásához az AddUp additív megoldásait fogják használni.

Spanyol orvosok és kutatók bőrrákos betegek kezelését javító 3DP technikát dolgoztak ki. A beteg arcáról 3D szkent készítenek, majd a szken alapján védődarabot nyomtatnak. A nyomat megóvja a radioterápiás sugárzástól a daganat körüli egészséges bőrt.

A szilícium-völgyi Carbon bejelentette „haladó” 3DP szoftverének immáron ipari tervezőszoftverként is tökéletesen funkcionáló új változatát, amellyel a 3DP folyamatot optimalizálva, a cég digitális fényszintézis (DLS) technológiáját használva polimerrészek és műgyanták is jól megmunkálhatók.

Az Einscan 3D szkenner és más termékek mögött álló SHINING 3D kínai 3DP és szkennelő vállalat összeállt a Csöcsiang Műszaki Egyetemmel (ZIUT) és közösen készítenek nyomtatott részeket egy versenyautóhoz. A cég szakértelmét osztja meg a mérnökhallgatókkal. Maga a projekt az „Öregdiák Mentor Program” része.

3dnyomtatas_news1_1.jpg

A Houston Egyetem kutatói nyílt forrású adatsort tettek közzé, hogy hogyan alakítható át okostelefon nyomtatott mikroszkóppá. A mikroszkóppal vízi kórokozók detektálhatók, de más diagnosztikai tevékenységre is használható.

A 11 éves coloradói Gitanjali Rao nyerte el az „Amerika fiatal toptudósa” címet és a velejáró 25 ezer dollár jutalmat. A kislány a víz ólomtartalmát kimutató olcsó printelt eszközt talált fel. Inspirációul a michigani Flint városának vízkrízise szolgált, ahol a hatékonynak egyáltalán nem nevezhető vízfeldolgozás következtében a lakók több mint három évig éltek egészséges ivóvíz nélkül. Túl magas volt a folyadék ólomszintje.

3dnyomtatas_news3_2.jpg

Sergio Ramos, a Real Madrid és a spanyol labdarúgó válogatott csapatkapitánya az Atleti elleni városi derbin eltörte az orrát. A sérült testrészt megóvandó, meccseken nyomtatott maszkot hord. Az ultrakönnyű maszk a Forma 1-es autó- és repülőgép-alkatrészekhez is használt, printelhető szénrost anyagból készült.

Címkék: labdarúgás nyomtatók innovátorok India nyomtatóanyagok FreeDee 3D szkennelés Materialise Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1013407131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása