HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szimulációs szoftverrel bővíti repertoárját a GE

ferenck 2017.11.20. 08:30

A GE jó ideje a 3D fémnyomtatás, a technológia ipari alkalmazásának egyik legfontosabb szereplője. A Concept Laser 2016. decemberi és az Arcam 2017-es akvizíciója után (a GE mindkettőben többségi tulajdonos) az erre a területre szakosodott, 2016-ban alapított GE Additive saját megoldásaira alapozva, szerteágazó tevékenysége részeként például gépek és anyagok mellett gyártással, technikákkal stb. kapcsolatos, kifejezetten gyakorlati tanácsadást szintén kínál.

Az akvizíciók és a partneri szerződéskötések természetesen folytatódnak, a cég együttműködik az ATLAS fémprinter Concept Laser által kivitelezett gyártásában közreműködő GKN-nel, legutóbb pedig a szimulációs szoftvereket fejlesztő belga GeonX-et vásárolta fel.

3dnyomtatas_ge0_1.jpg

A megállapodás részletei egyelőre nem nyilvánosak, az viszont biztos, hogy a vállalat Virfac (Virtual Factory, azaz a sokatmondó virtuális gyár) termékét a GE tevékenységébe integrálják.

Mindkét fél elégedettnek tűnik, Mohammad Ehteshami , a GE Additive alelnöke elmondta, hogy elkötelezettek a 3D nyomtatóipar felpörgetése mellett, amelynek a szoftver fontos szereplője lehet.

3dnyomtatas_ge_1.jpg

A mérnöki gyakorlatra fejlesztett, additív gyártásnál és más területeken is hasznos Virfac termelési folyamatokat szimulál. Gyártás előtt ítél meg termékeket, előrejelez hibákat, torzulásokat, repedéseket és becslést is készít az adott darab tartósságáról. A szimuláció eredményeként kevesebb prototípust kell készíteni a fejlesztési szakaszban, illetve javul a termék minősége, hosszabb lesz az élettartama.

Mindezek együtt csökkentik a fejlesztési költségeket és a termék hamarabb kerül piacra.

A szimulációs szoftver különösen a Concept Laser által alkalmazott szelektív lézeres olvasztáshoz (SLM) és az additív réteges gyártáshoz (ALM), így a Concept Laser minden eddigi gépénél nagyobb munkaterületű ATLAS printerhez is ajánlott. A porformájú ötvözetek megmunkálásának és az olvasztómedence szimulálásra is alkalmas programmal a GeonX és a GE olyan busásan jövedelmező ágazatokat céloz meg, mint például a légjármű- és az autóipar, illetve az energetikai szektor.

Címkék: szoftver cégek ipar szimuláció nyomtatók GE fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6413311823

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása