HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatóporok, fáraósír és World of Warcraft - ez történt a napokban

ferenck 2017.11.17. 08:00

Együtt fog működni a bioalapú poliamid anyagairól ismert francia Arkema vegyipari cég és az ipari 3D nyomtatás úttörője, a német EOS. Előbbi speciálisan az utóbbi legújabb ipari 3DP platformjára, az EOS P500-ra fejleszt majd magas hőmérsékletet is bíró porokat.

Egy másik vegyipari óriás, a BASF szintén új együttműködéseket jelentett be. Az EOS, az XAAR és a Ricoh lesznek a partnerei, az egymástól független három megállapodás célja a 3DP lehetőségek bővítése. A BASF nyomtatóanyagokat fog fejleszteni a három cégnek.

Szabadalmi oltalmat kapott a nyomtatott elektronika úttörője, a Nano Dimension nyomtatófej-karbantartó rendszere. A piacvezetők egyikének számító tisztítórendszer speciális levegőszívó folyamatot alkalmaz, és közvetlenül nem érintkezik a fejjel. Megelőzi a fúvókák kimaratását, amellyel meghosszabbítja a fej élettartamát.

3dnyomtatas_hirek1_2.jpg

Szabadalmak: a 3D bionyomtatás dél-koreai fejlődését szemlélteti az ország ezirányú irodájának november 13-i közleménye, mely szerint 2013-ban 6, 2014-ben 16, 2015-ben 31, 2016-ban 50 oltalmi kérelmet (beültetések, eszközök, anyafok stb.) adtak be ezen a területen. Az egyik ok, hogy egyre kevesebb a donor, a másik pedig a mostani implantátumok mellékhatásai.

A 3D printergyártó lett Mass Portal speciálisan a „nyílt anyagú” 3DP iparra tervezett új termékvonalat indít. A professzionális szintű nyomtatószál (filament) szárítókat, ebben a kategóriában az első darabokat a frankfurti Formnexten mutatták be.

3dnyomtatas_hirek2_2.jpg

Szintén a Formnexten jelentette be az Identify 3D a Materialise-zal közösen fejlesztett biztonsági megoldását. A szoftver lehetővé teszi, hogy felhasználói kontrollált hozzáféréssel és engedéllyel kódolják és továbbítsák tervfájljaikat. Munkáikra így nagyobb rálátásuk lesz.  

Mellükön és hasukon összenőtt ikreket választottak szét nyomtatott modellek alapján egy római kórházban. A modellekkel a sebészek jobban látták a szerveket, pontosabban fel tudtak készülni a beavatkozásra. A 17 hónapos algériai kislányokon 11 hónap előkészület után 10 órás műtétet hajtottak végre. Minden rendben ment, az ikrek jól vannak.

3dnyomtatas_hirek_1.jpg

A Dubai Út és Közlekedési Hatóság (RTA) az egyik motorja annak a folyamatnak, hogy a város világviszonylatban is meghatározó technológiai csomóponttá és a 3DP egyik kulcsfontosságú helyszínévé vált. A napokban az RTA bejelentette, hogy nyomtatott buszmegállót, gyalogoshidat, tengeri teherhajó-állomást tervez, és a fentebbi képen látható Hatta Gates projektet is a hatóság jegyzi.

3dnyomtatas_hirek0_2.jpg

A bázeli Antikenmuseumban, ambiciózus ötéves projekt első részeként 3D szkenneléssel és nyomtatással „újraélesztették” a Krisztus előtt 1323 és 1279 között élt I. Széthi fáraó szarkofágját. A projekt célja a teljes sír rekonstruálása és az eredeti helyszínhez, a Királyok Völgyéhez közeli kiállítása.

A világhírű Blizzard Entertainment az eddigi legnagyobb videojáték diorámával (3D-s múzeumi/kiállítási makettel) került be a Guinness Rekordok könyvébe. A 120 négyzetméteres World of Warcraft maketten több mint 10 ezer nyomtatott miniatűr karakter látható.

Címkék: szabadalom orvosi ipar történelemtudomány Dél-Korea Dubai EOS nyomtatóanyagok bioprinting játékfigurák nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5313286057

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása