HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A világ legnagyobb vegyipari cége is bekapcsolódott a 3D nyomtatásba

ferenck 2017.11.15. 08:30

A Dow Chemical Company, a világ legnagyobb vegyi cége, a DowDuPont egyik ága bejelentette kiváló minőségű nyomtatóanyagokat kínáló EVOLV3D platformját, amellyel egyben azt is jelezte, hogy újabb szereplővel bővült a 3DP világa, ami az előzmények ismeretében cseppet sem meglepő. Magára valamit adó és a jövőre tényleg, s nemcsak lózungok szintjén készülő vegyi cég 2017-ben már nehezen engedheti meg magának, hogy ne foglalkozzon az additív gyártással.

A platform előhírnöke és része az azonos nevű egyetemes segédanyag (Universal Support Material, USM).

3dnyomtatas_dow.jpg

A vállalat a német RepRappal közösen idén már bejelentett egy anyagot, a folyékony szilikongumi LC 3335-öt, valamint egyéb ezirányú tevékenységek mellett az MIT-vel együtt részt vett 3D szerkezeteket nyomtató amerikai gyártócsomópontok létesítésében.

Maga a DuPont (teljes nevén E.I. du Pont de Nemours & Company) 2015-ben, Csomagolás és ipari polimerek részlegének a taulman3D-vel kötött partnersége kapcsán hallatott először magáról ezen a területen. A DuPont egyébként 2017. szeptember 1-én jelentette be egyesülését a Dow Chemical Company-vel, és így jött létre a DowDuPont. A megegyezés eredményeként a két cég anyagtudományi részlegei is egybeolvadtak.

3dnyomtatas_dow0.jpg

A vízben oldódó EVOLV3D USM 3D nyomtatás közben is megtartja a minden segédanyag számára kulcsfontosságú szerkezeti integritását. Eleve úgy tervezték, hogy támogassa bonyolult belső geometriájú és erősen lyukacsos, üreges szerkezetek printelését.

„Változatos építőanyagokat használva is könnyebb lesz vele létrehozni funkcionális, gyönyörű és kiválóan teljesítő részeket. A tervezők könnyen kezelhető és maximálisan teljesítő segédanyagokat keresnek” – nyilatkozta Keith Wilson piaciszegmens-menedzser.

A 2018 elején a taulman3D forgalmazásában piacra kerülő USM az első az EVOLV3D anyagok sorából. A platformot főként prototípuskészítésre és gyártóalkalmazásokra találták ki. A gyorsan terebélyesedő iparág egyre nagyobb igényeit hatékonyan kezelő sokoldalú, olcsóbb és fenntarthatóbb anyagok iránti növekvő keresletnek igyekeznek megfelelni vele. Ezek a matériák szélesebb körű tervezői szabadságot adnak és lerövidítik a termékfejlesztési ciklusokat.

Címkék: segédanyagok cégek anyagtudomány nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8813276255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása