HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ipari 3D nyomtatás: remek évet zár az EOS

ferenck 2017.11.10. 08:30

Az 1989-ben alapított német EOS a 3D fémnyomtatás úttörője és az ipari 3DP élharcosainak, újítóinak egyike. Közvetlen fém lézerszinterező (DMLS) gépeivel meghatározó piaci szereplőnek számít. Az évvége közeledtével, más cégekhez hasonlóan, ők is visszatekintettek 2017-re, legalábbis az eddig hónapokra, és megállapították, hogy összességében kiváló évet zárnak.

A vállalatnak 65 országban vannak fogyasztói, világviszonylatban 3 ezernél több EOS nyomtatórendszert telepítettek, amelyek 51 százaléka polimert, 49 százaléka fémet nyomtat. Utóbbiak közül 94 a Series-4sorozattermelésre szánt változat. A 2015/2016-os költségvetési évvel összehasonlítva, a cég 10 százalékkal növelte forgalmát. Számszerűsítve, 345 millió euró körüli összeget kalkulálnak, és ebben az időszakban kb. 450 gépet adtak el.

3dnyomtatas_eos_1.jpg

Az EOS azonban nemcsak anyagilag, hanem létesítményeinek számát és méretét tekintve is növekszik, nyáron 9 ezer négyzetméteres központba (Krailling, Bajorország) költöztette gyártórészlegét és oktató/képzőtevékenységét, valamint a laborokat is. A franciaországi és szingapúri létesítmények mérete, illetve az alkalmazottak száma szintén nő. Tavalyhoz képest 200 új dolgozót foglalkoztatnak, így a cég összesen 1200 személyt alkalmaz világszerte. Egyre többen foglalkoznak közülük alkalmazásfejlesztéssel és új szolgáltatások kidolgozásával.

Hamarosan új ipari szintű polimeralapú 3DP rendszert mutatnak be. Az EOS P 500 SLS nyomtató rendeltetése már nemcsak a prototípuskészítés, hanem egyértelműen a gyártást célozza. A tömegtermelésben (és persze kiváló minőségű alkatrészekben) gondolkozó felhasználóknak szánt gép a negyedik ipari forradalom, az ipar teljes automatizálása felé mutat.

3dnyomtatas_eos0_2.jpg

„Óriási változáson megy keresztül, mainstream piaccá fejlődik az additív gyártás, és a 3D nyomtatás kulcsszerepet fog betölteni az ipari termelés digitalizálásában. A technológiaintegráció döntő jelentőségű. Ennek megfelelően, fogyasztóink is megváltoznak” – nyilatkozta még júniusban a céget alapító jelenlegi vezérigazgató Adrian Keppler.

Az EOS vezetői szerint a 3D nyomtatás implementálása négy szakaszban történik. Az első a részek portfoliójának kidolgozása és a megfelelő alkalmazások azonosítása. A tervezés, folyamatos iterációk és az alkalmazásfejlesztés a második, az additív gyártás szükségletek szerinti kalibrálása a harmadik, nagyon hatékony termelési lánc hitelesítése és méretezése a negyedik.

„Mintegy 300 projekt vezetőivel konzultálva, állapítottuk meg, hogy az additív gyártást implementáló szinte összes cég ezen a négy szakaszon megy keresztül. Minden egyes szakasszal bővülnek az ismereteik, technológiailag érettebbé válnak, ugyanakkor újabb kihívásokkal szembesülnek. E kihívások kezelésében segítjük ügyfeleinket, és igyekszünk hozzájárulni, hogy az additív gyártás fontos szereplőivé váljanak” – jelentette ki az EOS globális alkalmazások és tanácsadás részlegét vezető Güngör Kara.

Címkék: üzlet ipari forradalom ipar polimer nyomtatók innovátorok EOS fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1613217819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása