HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Művégtagokat nyomtatnak Ruandában

ferenck 2017.11.09. 08:30

A 3D nyomtatás egészségügyi-gyógyászati alkalmazásai közül talán a művégtagok a legismertebbek. Az e-NABLE úttörő tevékenysége sokak számára kijelölte az utat, és ma már egyre több helyen próbálnak printelt karokkal és ritkábban, de lábakkal is segíteni a rászorulókon.

Legutóbb egy 1996-ban alapított japán-ruandai NGO, a Mulindi Japan One Love jelentette be november 6-án hivatalos ünnepség keretében: az afrikai országban fognak készíteni nyomtatott művégtagokat, hogy kelet-afrikai érintettek visszanyerjenek valamit mozgékonyságukból és függetlenebbül tudjanak élni.

3dnyomtatas_ruanda.jpg

Az elmúlt húsz évben tíz helyi ortopéd orvos és technikus oktatási költségeit is álltak, hogy részt tudjanak venni a munkában. Közülük egyesek magánközpontokat hoztak létre, és így próbálják elérni a lakosság szélesebb köreit.

Az Emmanuel Gatera Rudasingwa és Mami Yoshida Rudasingwa által alapított szervezet eddig több mint 6 ezer ruandain és 2 ezer burundiin segített ingyen művégtagokkal, mozgószékekkel, mankókkal és más orvosi eszközökkel. Tevékenységüket most bővítik, és új programjukban már 3D nyomtatással dolgoznak.

3dnyomtatas_ruanda0.jpg

A projekt egyelőre kezdeti stádiumban jár, a 3D printerrendszerhez 100 ezer dollár támogatást igyekeznek összegyűjteni. Piackutatást végeznek, hogy eldöntsék, melyek a célnak leginkább megfelelő eszközök.

A környezettudatossággal összekapcsolt fenntarthatóság az elsőszámú cél, és ezzel összhangban nyomtatószálként újrahasznosított műanyaggal dolgoznának. Az újrahasznosítással egyben Ruanda egyre súlyosabb hulladékproblémájára is megoldást kínálnak, de legalábbis enyhítenék.

„Az országnak ez az egyik Japán és Ruanda kétoldalú partnerségében kivitelezendő projektje, és a jövőben remélhetőleg több ilyen lesz. Ebben is bízva támogatjuk a kezdeményezést” – nyilatkozta Takayuki Miyashita, helyi japán nagykövet, majd bejelentette: a program egy részét finanszírozzák. A szervezetet a japán kormány mellett japán magánszemélyek és vállalatok is támogatják.

Patrick Ngoga, a Mulindi Japan One Love által gyerekkora óta segített egyik technikus, ma a helyi nemzetközi Ortopédiai Központ igazgatója több mint 2500 ruandai, burundii és kongói rászoruló állapotán igyekszik javítani.

„Miután segítettek, hogy Japánban tanulhassak, nincs jobb érzés annál, hogy én is segítsek más mozgássérült személyeken” – nyilatkozta Ngoga.

Címkék: orvosi művégtag Japán Afrika eNABLE

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8913206121

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása