HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatják az amszterdami reptér padlóját

ferenck 2017.10.24. 08:30

Hollandia az európai 3D nyomtatás egyik éllovasa, például a 3D Hubs is Amszterdamból indult. A technológiát ipari tevékenységektől egészen egyedi műalkotásokig változatos területeken alkalmazzák.

A fenntartható és személyre szabható 3DP mellett elkötelezett amszterdami Aectual különleges padlókat printel. Technológiájuk nagy előnye, hogy a tervező teljesen szabad kezet kap álmai megvalósításához. A cég innovatív mozaikpadló- rendszerei hosszú életűek, és minden környezetbarát szempontnak megfelelnek.

3dnyomtatas_amsterdam0.jpg

Novemberre különleges felkérést kaptak – Európa egyik legforgalmasabb repülőterén, az Amszterdam melletti Schipholon fognak nyomtatni. A piciny Városi fülkéről, egy mindössze 8 négyzetméter területű házikóról is ismert nemzetközi alkotócsoport (építészek, programozók, tervezők, 3DP-szakértők, feltalálók közössége), a DUS Architects tervét fogják kivitelezni.

Az Aectual FDM/FFF (műanyag-olvasztás) alapú speciális technológiát dolgozott ki az „igény szerinti padló” nyomtatásához. A fúvóka nyomtatószál (filament) helyett labdacsosított anyaggal dolgozik, és az apró gömböket extrudálják az óhajtott formára.

A munkát extruderrel felszerelt különleges robotkar végzi. A gép a használt anyagtól függően 1-15 kilogrammot dolgoz fel egy óra alatt. Mivel töltőrendszere automatizált, ha üzemeltetői akarják, akkor megállás nélkül, a hét 7 napján, napi 24 órában működik.

3dnyomtatas_amsterdam.jpg

Ezt a technológiát használják majd Schipholon is.

„Saját labdacs-extrudáló XL 3D printtechnikát alkalmazunk. A Henkellel közösen fejlesztett lenmag-alapú bioanyaggal dolgozunk” – magyarázza Hedwig Heinsman, az Aectual egyik társalapítója és kreatív részlegének vezetője.

Az eredeti keret 3D nyomtatással készül, majd a lyukakat márvány-, kvarc-, gránit- és üvegtöredékekből álló speciális kompozitanyaggal, terrazoval töltik ki. Utána kötőanyaggal keverik össze, és ha kész, megcsiszolják, hogy sima legyen a felület.

„Lehetővé tesszük, hogy mindenki megvalósítsa a saját tervét, legyen szó hotel lobbyról vagy ütős kiskereskedelmi márkáról” – jelentette ki Hans Vermeulen vezérigazgató.

Az Aectual nemzetközi ügyfélkörébe múzeumok, szállodák, nagyáruházak tartoznak. Munkamódszerüket és padlóminta-válogatásukat az október 29-én kezdődő Holland Design Héten is bemutatják.

Címkék: repülő környezetbarát technológiák innovátorok KLM nyomtatóanyagok FDM

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7513050174

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása