HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A fénysebességű fémnyomtatástól az első nyomtatott kerékpáros hídig – a napokban történt

ferenck 2017.10.20. 08:30

Az ausztrál Charles Darwin Egyetem elkezdte használni a más gépeknél százszor-ezerszer gyorsabban dolgozó LIGHTSPEED („fénysebesség”) fémnyomtatót. Elsőként réz és alumíniumdarabokat printeltek a SPEE3D SLM (szelektív lézeres olvasztás) technikával, lézeres fémpormelegítés helyett rakétamotorral működő különleges gépén.

3dnyomtatas_hirek1_1.jpg

Ha már SLM… A technika úttörője, a német SLM Solutions fémnyomtató-gyártó története eddigi legnagyobb megrendeléseként 2020-ig 70 printert ad el egy meg nem nevezett ázsiai vállalatnak. Az eladás össze 31 és 48 millió euró között lesz. A végösszeg attól függ, hogy a vásárló melyik megoldásokat választja. A 70 gép több mint amennyit a lübecki cég 2017 első félévében értékesített.

3dnyomtatas_hirek.jpg

A 2015-ben alapított és befektetői oldalról 10 millió dollárral megtámogatott los angelesi Relativity Space a világ legnagyobb 3D fémnyomtató-rendszerét fejleszti. A gyártósorként funkcionáló Stargate (Csillagkapu) lézerekkel felszerelt több Kuka robotkarból, szenzorokból és más szerkezetekből áll majd. Érzékelőivel és fejlett gépitanulás-technikákkal egyre intelligensebbé válik, de szüksége is lesz a mesterséges értelemre, mert tervezői szerint a Marson fog rakétákat printelni.

A Nano Dimension bejelentette, hogy megnyílt nanorészecske-tintagyártó üzeme. Az ottani kutatók az áramot vezető és nem vezető „tintákat” állítanak majd elő a cég első kereskedelmi forgalomba kerülő 3D nyomtatójához. A Dragonfly 2020 Proval bonyolult többrétegű nyomtatott áramkörök (PCB) prototípusait tervezik elkészíteni.   

A francia Sculpteo az első saját API-t, alkalmazásprogramozási felületet indító 3DP szolgáltató az utóbbi időben a szoftveroldalra összpontosított. A ZBrush-sal azért állt össze, hogy egyetlen klikkeléssel kivitelezhető printeléssel tegyék hozzáférhetőbbé a technológiát. A cég a napokban mutatta be egyedi Fabpilot programját, amellyel a felhasználó folyamatos karbantartás és a frissítések állandó letöltögetése helyett végre magára a gyártásra tud fókuszálni. A felhőalapú Fabpilot a költséghatékonyság és a gördülékeny munka érdekében különféle területeket, például 3D adatelőkészítést és projektmenedzselést stb. kapcsol össze.

Az Ultimaker kiadta szeletelő-szoftvere, a Cura 3.0 változatát, amely „a teljesítmény növelése mellett könnyebb hozzáférést biztosít a cég hardvereihez, programjaihoz és szolgáltatásaihoz.” (Az Ultimaker gépek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

A finn Platonics 3DP startup Indiegogo-kampányt indított at Ark nyomtató fejlesztéséhez. A gép különlegessége, hogy ez lesz az első kifejezetten építészeknek szánt 3D printer.

3dnyomtatas_hirek0_1.jpg

A brit Lush kozmetikai cég 13 millió fontot fektet be egy új üzem építésébe a dorseti Pool városkában. 3D nyomtatótechnológiákkal is szándékoznak foglalkozni, termékeikhez (esetleg kozmetikumokhoz is) öntőformákat printelnek.

A délkelet-holland Gemertben megnyílt a világ első nyomtatott kerékpár-hídja. A nyolc méter hosszú híd betonból készült.

3dnyomtatas_hirek2_1.jpg

Matt Denton, a Mantis Hacks videóiról ismert maker legújabb projektjével, egy Lego emelőszerkezet méretarányosan felnagyított változatával, Lulzbot 6 és Taz 5 3D printerekkel késztette el az óriásgép 216 alkotóelemét. A korábbi Lego gokarthoz ABS-t és NinjaFlext, most viszont PolyFlex nyomtatószálat használt.

Címkék: szoftver nanotech kerékpár szolgáltatások ipar Lego fémnyomtatás Sculpteo fémpor

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8613029386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trangkaka01 2018.01.04. 03:06:51

Not all are true. Everyone has their own way of thinking but I think they have to reconsider. I like to argue for the most accurate results.
fivenightsatfreddysplay.com
süti beállítások módosítása