HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Amerikai iskolák harminc napig tesztelhetnek ingyen egy 3D nyomtatót

ferenck 2017.10.17. 08:30

A 3D nyomtatás már jelen, de változatlanul a jövőtechnológiák közé soroljuk. A jövő alapja mindenképpen az oktatás, nem véletlen, hogy egyre többen kívánnak élni a technológiában rejlő ezirányú potenciállal, és igyekeznek bevezetni a legfiatalabb generációt a 3DP rejtelmeibe. Ezen a téren Magyarországon a FreeDee Printing Solutions számít élharcosnak.

A Konica Minolta Business Solutions október 1-től (2018. július 1-ig) 30 napos ingyenes 3D nyomtatásprogramot indított amerikai iskolákban. A diákok a multinacionális vállalat egyik partnere, a 3D nyomtatógyártó Dremel 3D Idea Builder gépén tesztelhetik a szakterületet.

3dnyomtatas_konica.jpg

A nyomtatót 2014-ben mutatták be, újabb és felturbózott változatával, a 2016-os Idea Builder 3D40-nel pedig kifejezetten az osztálytermet és a STEM (tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák, matematika) szektort célozták meg. Dremel Dreams programjuk szintén ebben a szellemben fogant, lényege, hogy 3DP ökoszisztémájukkal, használati útmutatók, óratervek, 3D modellek stb. közvetítésével gördülékenyen, szinte észrevétlenül igyekeznek az iskolába integrálni a technológiát.    

A „próbáld ki, mielőtt megveszed” szlogennel futó Konica Minolta kezdeményezés célja, hogy az oktatásban könnyebb hozzáférést biztosítsanak az additív gyártótechnológiákhoz. Az érintett oktatási intézmények egy hónap után eldönthetik, be akarnak-e fektetni 3D printerbe, vagy sem, adott esetben megvásárolják az Idea Buildert, vagy nem. Szegényebb környékeken pedig már az is nagy szó, hogy egyáltalán megismerkedhetnek a 3DP-vel.

3dnyomtatas_konica0.jpg

A technológia megismerése mellett a diákok a megszokottnál dinamikusabb osztálytermi tanulástípussal is szembesülnek. 3D nyomtatással absztrakt fogalmak válnak fizikai modellekké, és így könnyebb kapcsolatot teremteniük tananyag és valóság között. A 3DP és a 3D modellezés valamilyen szintű elsajátításával pedig nagyobb a valószínűsége, hogy elkezdenek érdeklődni a tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák és a matematika iránt. A 30 nap nagyon jó alapokat ad hozzá, akárcsak a magasabb szintű tervezés és más 3DP-hez szükséges képességek elsajátításához.

„A diákok sokat profitálnak a kritikus gondolkodást és a döntéshozó készséget növelő aktív tanulásból, és közelebb is kerülnek az innovatív technológiához. Ezek együtt jobban felkészítik őket a jövő munkáira. A jobb teszteredmények, a tanulók odafigyelése és részvétele a programban pedig a tanároknak és az iskoláknak is hasznos” – áll a Konica Minolta kommünikéjében.

Címkék: oktatás jövő FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5912993292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása