HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D technológiai céget vásárolt fel az Amazon

ferenck 2017.10.16. 08:30

Sok vállalat készít vásárlóra méretezett, egyedi igények és adottságok alapján online kidolgozott termékeket. Általában 3D szkennelést használnak hozzájuk, amelyekhez azonban az illetőnek fizikailag is meg kell jelennie, és csak utána jöhet a folytatás.

A 2013-ban alapított manhattani Body Labs szoftverfejlesztő startup bő két éve bemutatott BodyKit online programcsomagja viszont lehetővé teszi, hogy a készlethez tartozó ShapeX-szel otthon készítsük el testünk pontos digitális másolatát. A csomag más otthoni 3D szkennelő eszközökkel, például a Kinecttel is szinkronba hozható.

A „test, mint digitális platform” szlogenről is ismert Body Labs koncepciója, hogy adatbázisuk és szoftvereik használatával minél több cég készíthessen virtuális emberi testmodelleken alapuló digitális és fizikai termékeket. Alkalmazásprogramozási felületeikkel (API) a rendszer azonnal ki tudja számolni bármely test vagy testrész egyedi paramétereit.

3dnyomtatas_bodylabs.jpg

A cég modellező technológiáját a Brown Egyetemen és a Max Planck Intézetben tanító későbbi társalapító Michael Black dolgozta ki először, miután a rendőrség megkereste, hogy szemcsés CCTV anyag alapján segítsen azonosítani egy bűntény elkövetőjét. Többezer testszkennelés után fejlesztett mesterséges intelligenciája fénykép és videó alapján is képes egy személyről 3D modellt alkotni. Ez a megoldás lett a Body Labs összes API-jának az alapja.

A 2016. júliusban bemutatott Kék API a test dimenzióit fényképek és mérések alapján határozza meg, míg a 2016. októberi Vörös API 3D szkenneléssel vagy mélységi szenzorokkal gyűjtött adatokra alkalmazza az MI-t, amelynek legfejlettebb változatát a SOMA szoftvert idén június 1-én, a SOMA Shape API-t pedig június 21-én jelentették be.

3dnyomtatas_bodylabs0.jpg

A Body Labs partnerei között olyan cégek szerepelnek, mint a generatív technológiát használó, úttörő Nervous Systems 3DP designstúdió. A 3D testmodellezés tökéletesen, sőt, olyannyira bevált náluk, hogy híres kinematikus ruhájuk be is került a new yorki MoMA (Museum of Modern Arts) gyűjteményébe.

Az Amazon október 4-én bejelentette, hogy felvásárolta a céget. Nem közölték, hogy mennyiért, de a Tech Crunch forrásai alapján az akvizíció 50 és 70 millió dollár közötti összegre becsülhető.

Az Amazon egyelőre azt sem részletezte, hogyan kívánja használni a Body Labs technológiáját. Elképzelhető, hogy az Alexával működtetett és kamerájával már most is testadatokat gyűjtő Echo Look asszisztensbe integrálják.

Címkék: szoftver innovátorok 3D modellezés Amazon

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2112976444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása