HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

UK 2018-2025: brit nemzeti stratégia az additív gyártásra

ferenck 2017.10.11. 08:30

A brit kormány által támogatott független AM UK több mint 100 szakértő közreműködésével készített 44 oldalas anyagot tett közzé az Egyesült Királyság additív gyártásra vonatkozó nemzeti stratégiájáról, amellyel többek között az a cél, hogy az iparágat, az oktatási közeget, a kormányzatot és a pénzügyi szereplőket egy zászló alá hozva az ország középtávon is a 3DP világhatalmai közé tartozzon.

A szerzők ellentmondásra hívják fel a figyelmet: az Egyesült Királyság „világklasszis” kutatási tapasztalatokkal, tervezéssel és gyártási szakértelemmel rendelkezik, viszont sok cég, különösen kkv-k vagy kevés infóval rendelkeznek a technológiáról, vagy nem merik gyártótevékenységük integráns részeként alkalmazni. Ez a hiányosság sajnos erodálhatja a Brexitre készülő ország nagyértékű gyártószektorát (high value manufacturing, HVM). Az ajánlásokkal teli stratégia fontos eleme a kommunikáció és a jövő 3DP mérnökeinek megfelelő oktatás és képzés biztosítása.

3dnyomtatas_uk0.jpg

Előrejelzések szerint a HVM szektor 2025-re évi 3,5 milliárd fontot generál, és mintegy 60 ezren dolgoznak majd a területen. Összehasonlításként álljanak itt a 2015-ös számok: 2,35 millió font, 5 ezer állás.

Azonosították a 3DP teljes és gyors üzleti alapokra helyezésének és mainstreammé válásának hátráltató tényezőit, amelyre a következő öt évben 225 dollárt kellene állami szerveknek költeniük. A tervet tíz speciális céllal igyekeznek megvalósítani.

3dnyomtatas_uk.jpg

Az additív gyártáshoz kapcsolódó teljes ellátási lánc térhódítását, versenyképességét és termelékenységét gátló korlátok kezelése az első. A jelen és a jövő 3DP mérnökeinek képzése, oktatási programok kidolgozása a második. A prototípus-, eszköz- és végfelhasználói részek készítésénél szerzett versenyelőny ipari szintű kiaknázása a harmadik. Technikák, anyagok, ellenőrzési folyamatok és szabványok kidolgozása a negyedik. A kereskedelmi haszonhoz elengedhetetlen infrastruktúra kiépítése az ötödik. A hatodik: különféle „tárlatokkal” szemléltetni, hogy a technológia mennyire működik. Az ismeretátadást támogató masszív szakértői hálózat létrehozása a hetedik. A nyolcadik: segíteni az iparág anyagi támogatásokhoz és ösztöndíjakhoz való hozzáférését. A kilencedik: minél több részletes piaci elemzéssel azonosítani a lehetőségeket, korlátokat és hatásokat. A kutatás és az innováció adta lehetőségek kihasználása, utánjárás magán és állami támogatásoknak a tizedik.

A 28 ajánlás a legkülönfélébb témákat fogja át: jelen és jövőbeli munkaerő képességeinek növelése, anyagjellemzők és szabványok adatbázisainak létrehozása stb.

A 3DP terjedtségét bizonyítja, hogy világviszonylatban az AM UK-hez hasonló több kezdeményezés létezik (USA: America Makes, Kína: Advanced Manufacturing Fund, India: Make in India stb.).

Címkék: trendek jövő

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5212948437

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása