HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyerjen Form 2 nyomtatócsomagot!

ferenck 2017.09.26. 08:30

A Formlabs Form 2-je a világ legfejlettebb asztali nyomtatója. A somerville-i (Massachusetts állam) cég pályázatot hirdetett, hogy oktatási laboratóriumok nyereményként a géppel bővíthessék intézményüket.

A jelentkezési feltétel a nyomtató előnyeit kihasználó projekt vagy projektterv részletes ismertetése. Bármely akkreditált oktatási intézmény bármely kara részt vehet a pályázaton. Egy intézmény évente egyszer pályázhat. Nincs határidő, a díjat negyedévente nyeri el egy labor vagy oktatási intézmény.

A részletes jelentkezési feltételek itt olvashatók.

3dnyomtatas_form20.jpg

Szakértők szerint a 3DP kutatási alkalmazása korlátokba ütközik. A fogászati célokra különlegesen jó Form 2 vásárlói 3D modellekkel, prototípusokkal és egyedi eszközökkel azért is használják a gépet, hogy minél messzebbre tolják ki ezeket a határokat – írja a Formlabs a pályázati ismertetőben.

Az Indiana Egyetem szájsebészeti beültetésekre specializálódott Fogászati Iskolája például a Form 2-vel dolgozott ki mesterséges állkapcsot egy szintén Indiana állambeli rákbetegnek. A betegséget 1998-ban diagnosztizálták, először rádium implantátumot ültettek be neki, amely tönkretette az arcszöveteit, végül már állkapcsa sem volt, így rendesen táplálkozni sem tudott, és három hónap alatt közel 40 kilót fogyott. Azóta sebészi maszkot hord, hogy eltakarja az arcát, és írásban kommunikál.

3dnyomtatas_form2.jpg

2012-ben vette fel a kapcsolatot az egyetemmel, ahol első körben hagyományos technikákkal próbálkoztak állprotézist készíteni. Annyira kényelmetlennek bizonyult, hogy a férfi 4 óránál tovább nem tudta hordani. Ezt követően fordultak a 3D technikák felé, CT és 3D arcszkeneket, majd a szkenek alapján a ZBrush szobrászszoftverrel 3D modellt készítettek róla. A modellt Form 2 gépen nyomtatták ki. Sokkal jobb az eredetinél, a férfi kényelmesen viseli hosszabb időszakokig.  A technikát más betegeknél is használják.

Mit kell tudnunk a Magyarországon a FreeDee Printing Solutions által forgalmazott Form 2-ről?

A printer lelke, az optikai motor teszi lehetővé, hogy egyedi kialakítású galvanométerekkel vezérelt 250 mW-os precíziós lézerrel készüljenek döbbenetesen részletes nagyméretű 3D modellek. Standard alapanyagokon túl 6 különleges, adott alkalmazási területre fejlesztett műgyantával működik – áll a FreeDee ismertetőjében.

Ilyen géphez juthatnak hozzá a nyertesek!

Címkék: oktatás pályázat fogászat implantátum Form 2 FreeDee Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr8712894834

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása