HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Digitális fogászat: a Materialise is színre lép

ferenck 2017.09.21. 08:30

A 3D nyomtatás felpörgő fogászati alkalmazását mi sem szemlélteti jobban, hogy miután tegnapi anyagunkban a nyomtatott fogszabályzók piaci szereplőivel foglalkoztunk, ma is érkezett egy izgalmas hír a flamand 3DP szoftveróriás Materialise és az Egyesült Államok és Ausztrália felé partner-együttműködésekkel terjeszkedő (4Qube Solutions, Dental Axess) szingapúri Structo háza tájáról.

A két cég ugyanis közösen bejelentette a Materialise 3D nyomtatásra fájlokat előkészítő, folyamatokat kidolgozó Magic Print programjára épülő és a digitális fogászatot megcélzó Structo Printworks Prot.

3dnyomtatas_materialise_1.jpg

A programot a Structo – digitális fogászatot forradalmasító – speciális sztereolitográfiai 3D nyomtatóeljárására (Liquid Crystal Dynamic Mask Stereolitography, MSLA) optimalizálták. A módszer kiagyalóit részben az integrált áramkörök gyártása során használt folyamatok ihlették meg. Lényege, hogy a megfelelő hullámhosszú fényforrás egyforma és párhuzamos fényeket sugároz a folyadékkristályos filmmaszk réteg felé. A réteg kontrollálja, hogy a printerben lévő műgyanta melyik részeit éri fény. A műgyantát az XY tengely érintett részei mentén dolgozzák fel. Ezzel az eljárással gyorsabban dolgozhatók ki bonyolult modellek, mint a szabvány lézeres sztereolitográfiával.

Az új program tartalmaz elemeket a Structo Materialise-zal közösen fejlesztett két korábbi szoftvercsomagjából (Structo Build Processor, Structo PrintWorks). A fogszkenner nyers bemeneti adataira épülő folyamatokat hivatott a nyomtatáshoz áramvonalasítani, pontosabb és gyorsabb szeleteléssel, a hibák számának csökkentésével, anyag-specifikus nyomtatási profilokkal stb. gördülékenyebbé teszi az egészet.

3dnyomtatas_materialise0_1.jpg

Mindkét cég vezetősége elégedett. Stefaan Motte (Materialise Software) elmondta, hogy a Magic Print személyre szabott változatával gördülékenyebb a szakemberek munkája, hamarabb elsajátítják a technológiát, és összességében a digitális fogászat szélesebb rétegek számára lesz hozzáférhető.

Huub van Esbroek, a Structo alapítója szintén a digitális fogászat szélesebb körű elfogadásáról, könnyebb alkalmazásáról és a felhasználói élmény javulásáról beszélt. Kifejezetten gyümölcsözőnek tartja a Materialise-zal való együttműködést.

(A 3D nyomtatótechnológiák fogászati alkalmazásaihoz ideális megoldás a világ legfejlettebb desktop printere, a Magyarországon a FreeDee Printing Solutions által forgalmazott Form 2.)

Címkék: szoftver fogászat műgyanta innovátorok Szingapúr sztereolitográfia Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7012881090

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása