HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóközpontot nyitott a német acélipari óriás

ferenck 2017.09.05. 08:30

A különféle acélalapú termékeket, többek között lifteket, tengeralattjárókat és vonatokat gyártó német multinacionális óriáscég, a Thyssenkrupp 250 ezernél több ügyfelével szakterületén a világvezetők közé tartozik. Tavasszal a Hannoveri Vásáron jelentették be, hogy még az idén 3D nyomtatóközpontot nyitnak.

„Saját 3DP központ alapításáról döntöttünk. A gépekbe és a személyzetbe már befektettünk, el is kezdtek dolgozni. A mérnöki oldallal indulunk, majd az eladás utáni összes szolgáltatással együtt leszállítjuk a végterméket” – jelentette ki áprilisban Hans-Josef Hoss, a Thyssenkrupp Materials Services részleg vezetőségi tagja.

3dnyomtatas_thyssenkrupp.jpg

A bejelentést tett követte, és a Németország nyugati részén lévő Mülheimben a napokban hivatalosan is megnyitották a központot. A létesítménnyel növelni akarják 3DP-vel kapcsolatos tevékenységüket, még jobban ki szeretnék használni az additív gyártás lehetőségeit, és természetesen markánsabbá kívánják tenni jelenlétüket az általuk „bővülő piacnak” nevezett területen.

Az esemény újabb példa a 3D nyomtatás térhódítására, még egy ipari óriás fektetett nagyobb összeget a technológiába, és lát benne komoly potenciált, igyekszik lépést tartani az ipar 4.0 tendenciáival, illetve próbálja alakítani azokat. A központ abból a szempontból szintén jelzésértékű, hogy acélipari cégről van szó, és így a Thyssenkrupp név előbb-utóbb egybekapcsolódik a fémnyomtatással is. Azzal a fémnyomtatással, amelynek terjedése sokak szerint 2017 egyik legmarkánsabb trendje.

3dnyomtatas_thyssenkrupp0.jpg

Fémek mellett műanyagból szintén nyomtatnak termékeket. Egyelőre többet nem árultak el arról, hogy pontosan milyen típusú termékekkel kapcsolatban vannak ezirányú terveik. Különféle területeken, elsősorban a jármű- és a légi iparban, valamint az energetikai szektorban számíthatunk tőlük alkalmazásokra. Német források szerint már tervezik, hogy hogyan integráljanak nyomtatott részeket tengeralattjáróikba.

Jelenleg két nagyteljesítményű új printer működik a központban, az egyik fém-, a másik műanyagnyomtatásra alkalmas.

Heinrich Hiesinger vezérigazgató elmondta, hogy 1 millió eurónál nagyobb összeget fektettek a központba, és kifejezetten optimista a befektetés megtérülését illetően. Mivel a 3D nyomtatással készült speciális termékek éves piaca nagyjából 20 milliárd euró, nagyon úgy tűnik, hogy biztosra mennek.

„Figyelembe véve az összes szektort, amelyben érintettek vagyunk, nagyjából a felét tudjuk lefedni, ami nem jelenti azt, hogy azonnal ki is tudjuk szolgálni ezt a piacot. De ezen a területen kezdjük el” – magyarázza a vezérigazgató.

Címkék: trendek acél ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7212803768

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása