HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Összefog a HP és a Deloitte

ferenck 2017.08.29. 08:30

A világ egyik legnagyobb konzultációs cége, a Deloitte elsősorban pénzügyi tevékenységéről ismert, de ez a tény régóta nem akadályozza, hogy technológiai kezdeményezésekből is kivegye a részét. A 3D nyomtatás különösen ismerős terület számukra, hiszen elemzések és előrejelzések mellett az iparág egyik meghatározó szereplőjével, a 3D Systemsszel 2013-ban kezdtek el oktató- és designközpontokat alapítani. Az akkor exkluzívnak számító stratégiai együttműködéssel közösen támogattak vállalatokat és iparágakat a 3D nyomtatás tevékenységi körükbe, üzleti modelljükbe történő integrálásában.

Most a nyomtatás mamutcégével, a 2D után némi késéssel a 3D-t is meghatározó HP-vel álltak össze, és világszerte együtt terjesztik el széles céges körben a HP 3DP rendszereit, Multi Jet Fusion (MJF) nyomtatójára épülő technológiáját – jelentették be augusztus 24-én Londonban.

3dnyomtatas_hp.png

A HP más óriásokkal is lépett már partneri kapcsolatba: a Nike, a Siemens, az Evonik, a BMW és mások után a New York és London székhelyű Deloitte a következő. Kisebb vállalatokkal úgyszintén: a 3DP szolgáltatásokat nyújtó kaliforniai Forecast 3D új 3D gyártóközpontjában a HP MJF technológiáját (12 printert) fogják használni a tervezett nagyszériás gyártáshoz.

Az új partnerség nagyszabású célt, a 12 trillió dolláros globális gyártóipar meghódítását és digitális átállását – „forradalmát” – hivatott kivitelezni. Ez az átállás a HP 3DP rendszereinek nagyléptékű gyártókörnyezetekre történő implementálásával kezdődik.

Az Egyesült Államokban induló, de hamarosan a földkerekség más részeire is kiterjedő együttműködéshez a HP 3DP megoldásival, iparvezető-partnerek ökoszisztémájával, a 3D nyomtatásban és a digitális átállásban szerzett tapasztalataival, „eszköz, mint szolgáltatás” (device-as-a-service, DaaS) gyakorlatával, kereskedelmi mobilitásával és cyberbiztonsági kínálatával járul hozzá. A Deloitte gyártóipari szakismereteit és kapcsolatrendszerét, globális ügyfélhálózatát, digitális tapasztalatát és az ellátási lánc átalakulásában szerzett gyakorlatát teszi hozzá, hogy mindkét fél és klienseik számára is gyümölcsöző legyen a kapcsolat.

3dnyomtatas_hp0.jpg

 „Az átalakulással felgyorsul a cégeknél végzett tervezőmunka és termék-előállítás, rugalmasabbá válik a gyártás és az ellátási lánc, a gyártás teljes életciklusán keresztül optimalizálódik a hatékonyság” – írják közleményükben.

„Itt van már a negyedik ipari forradalom, és a világgazdaság egyetlen más szektora sem megy keresztül olyan radikális átalakuláson, mint az óriásira terebélyesedett gyártóüzlet” – nyilatkozta Dion Weisler, a HP ügyvezető igazgatója, és egyértelműen utalt rá, hogy a 3D nyomtatással a költségek csökkenését, a gyártás gyorsabbá és rugalmasabbá tételét, az elosztási határok felszámolását és új piacok teremtését akarják megvalósítani.

„A magukat digitálisan újrafeltaláló vállalatok lehagyják riválisaikat. Diszruptív 3DP technológiánkra alapozva, a Deloitte-tal arra összpontosítunk, hogy segítsük fogyasztóinkat az átalakulásban, és az új korszak nyertesei között legyenek” – folytatja Weisler.

Punit Renjen, a Deloitte CEO-ja hasonló szavakkal méltatta az együttműködést, és kiemelte a 3D nyomtatás szerepét „az általunk ismert gyártás alapjaiban történő megváltozásában.”

Címkék: üzlet ipari forradalom ipar HP

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5612784122

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása