HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Magyarországon a Markforged 3D nyomtatók!

ferenck 2017.08.21. 08:30

A Massachusetts állambeli, Boston két világhírű felsőoktatási intézményéről, az MIT-ról és a Harvardról ismert elővárosában, Cambridge-ben működő, innovatív gépeivel és eljárásaival méltán a szakmai köztudatba robbant Markforged az utóbbi években a 3D nyomtatás, a technológia ipari szintű térhódításának egyik élharcosává vált.

A céget és alapító-igazgatóját, Greg Markot a 3D nyomtatótechnológia leegyszerűsítése vezérli: megoldásaikkal lehetővé akarják tenni, hogy mérnökök és gyártók hetek vagy hónapok helyett egyetlen vagy egy-két nap alatt hozzanak létre erős és jól működő alkatrészeket, nyomatokat, drasztikusan lerövidítenék a terv és a végtermék közti időt, felszámolnák a közben felmerülő akadályokat. Mindezzel nemcsak idő, hanem pénz is megtakarítható, hatékonyabb lesz a 3D nyomtatás. Elképzeléseik a szűkebb értelemben vett 3DP és a köréje kiépülő iparág mellett a hagyományosabb gyártást is forradalmasítják.

3dnyomtatas_markforgedx.jpg

E koncepciót szemlélteti a számítógépipar szerverfarmjaihoz hasonló párhuzamosított nyomtatófarm ötlete is. Lényege, hogy egyetlen szupergép helyett desktop-méretű gépekből állítanak össze printerfarmot. Kompozitanyagokkal és fémekkel dolgozó gépeik bővítik a 3D nyomtatás ipari alkalmazásainak körét. Az egyetlen 3DP platform, amely szénszáltól a fémekig erős alkatrészek teljes skálájának printelésére képes, és mindezt számításifelhő-alapú megoldásokkal kombinálják össze. Különleges anyaguk a nejlonnal dúsított fémszál, a rendkívül masszív Onyx.

Jó hír, hogy a FreeDee Printing Solutions jóvoltából a Markforged gépek megérkeztek Magyarországra is. A múlt héten bejelentett két új gép, az X3 és X5, valamint az eddig Mark X néven ismert, a cég „zászlóshajójának” számító „folyamatos szénszálas” (Continuous Carbon Fiber, CCF) X7 modellekkel alumíniumrészek sokkal erősebb és olcsóbb szénszálas részekkel helyettesíthetők. Az X7 ipari platformmal 23-szor erősebb részek nyomtathatók, mint ABS anyagokkal. A gép beépített pontosságmérő szenzorrendszere megbízható minőségellenőrzést garantál, ráadásul az egyetlen 1 millió dollár alatti nyomtató, amely képes erre. A Markforged program keretében lehetővé teszi azt is, hogy kezdeti X3-unkról jutányos áron váltsunk X5-re vagy X7-re. Mivel az összes Markforged printer ugyanazt a felhőalapú program-ökoszisztémát használja, szoftveres oldalról gördülékenyen megy az átállás.

3dnyomtatas_markforgedx0.jpg

„A 3D nyomtatás felhasználói 30 éven keresztül az erősség, idő és megfizethető ár közötti kompromisszum elfogadására voltak kényszerítve. A teljes Ipari Sorozattal és az új Metal X printerrel ezek a kompromisszumok nem léteznek többé. A fogyasztók most már könnyedén megtehetik, hogy egy napon belül nyomtassanak megfizethető áron speciális szükségleteiknek megfelelő optimalizált erősségű részeket” – nyilatkozta Greg Mark.

Címkék: ipar nyomtatók innovátorok FreeDee nyomtatószálak nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2612765142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása