HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Bővíti oktatási programját az EOS

ferenck 2017.08.11. 08:30

Az ipari 3D nyomtatás az évek során a fém- és műanyag alkatrészek nagyszériás gyártásának egyik alaptechnológiájává vált. A szakterületi kutatásfejlesztéshez és innovációhoz viszont nagyon jól kell érteni az additív gyártást és lehetőségeit. Ezért kritikus fontosságú, hogy az érdeklődők már az iskolapadban ismerkedjenek meg vele, és alakuljon ki az „additív bennszülöttek” első generációja.

Természetesen minél korábban ismerik meg a diákok a 3DP-t, annál nagyobb az esélyük, hogy életük további szakaszaiban tudják kezelni a technológiát. Tehát a felsőoktatás mellett az oktatás minden szintjén, illetve szakmai képzéseken is üdvözlendők a 3DP elterjesztésére irányuló kezdeményezések. Magyarországon a FreeDee Printing Solutions számít e törekvések élharcosának („3D nyomtatót minden iskolába”, „3DTech az iskolákban”).

3dnyomtatas_eos.png

Az 1989-ben alapított német EOS az egyik legismertebb 3D nyomtatással foglalkozó nagyvállalat. Csúcstechnológiai megoldásaik az ipari 3DP-t célozzák meg, az utóbbi években pedig már a 3D fémnyomtatás élharcosai közé tartoznak. A közvetlen lézeres fém szinterezés (DMLES) úttörői és világelsői, és polimer-alapú technológiákban szintén kihagyhatatlan piaci szereplők.

Több mint két évtizede a cég Akadémia programjával támogatja az oktatást, annak részeként lehetővé téve, hogy nemcsak német oktatási intézmények és kutatóintézetek vásároljanak kedvezményesen EOS-rendszereket. Az eredmény: megoldásaikat a világ több mint 300 intézményében használják.

3dnyomtatas_eos0_1.jpg

„2004 óta fémanyagok kutatási és oktatási célú feldolgozására használjuk a rendszereiket. A 3D fémnyomtatásban szerzett gazdag tapasztalataink alapján készítjük fel diákjainkat a jövő gyártási forgatókönyveire. Ez egy nagyon fontos megkülönböztető jegy köztünk és más egyetemek között” – nyilatkozta a Wolverhampton Egyetemen fejlett gyártótechnológiákat tanító Mark Stanford.

Az EOS idén jelentette be, hogy ügyfeleinek fémnyomtatás és biztonsági tréningeket ajánl fel. Ezen a héten újabb bejelentést tett: az Akadémia programot a poralapú 3D nyomtatás promótálása céljából bővítik. A program lényege, hogy a diákok és a kutatók továbbfejlesszék magukat innovatív technológiákban. A bővítéssel nagyon jól járnak az érintett intézmények: folyamatosan hozzáférnek frissítésekhez, máskülönben fizetős tanulmányokhoz, plusz az EOS kifejezetten nekik is talál ki elfoglaltságokat.

Az újítások 3 modult tartalmaznak: kezdő, diplomás, tudós.

A programba gyakorlóleckék, webes szemináriumok és más oktatási opciók tartoznak, plusz ott vannak melléjük az EOS rendszerei, mint az M290 vagy a Sintratec két kezdőszintű gépe. A részvételi jogosultsághoz hivatalos oktatási intézménynek kell lenni, az oktatás legalább 50 százalékában EOS rendszert kell használni, és ez a használat nem lehet kereskedelmi-üzleti célú.

Címkék: oktatás jövő ipar EOS fémnyomtatás FreeDee fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr212733486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása