HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A jövő 3D nyomtató családja

ferenck 2017.07.26. 08:30

Az északi szomszéd Hollandia mellett Flandria is az európai 3D nyomtatás egyik központja, az 1990-es évek eleje óta jelen lévő Materialise folyamatos újításaival a szakterület világvezető cégei közé tartozik.

De az országrész 3D nyomtatása nemcsak a Materialise-ból, hanem sok más cégből is áll. A technológiában rejlő teljes potenciált pedig egyik vállalat sem tudja egyedül kihasználni, és nem véletlen, hogy a Materialise tavaszi „világ-csúcstalálkozóján” többször és többen felvetették az ipari növekedés zálogát jelentő együttműködés, közös munka lehetőségét.

A flamand additív gyártók platformja, a nonprofit Flam3D be is jelentette a 29 szervezetet, kutatóintézetet, vállalatot tömörítő demonstrációs célú Jövő családja (Family of the Future) kezdeményezést. Pontosítani akarják vele, hogy mik is a 3DP technológiák és milyen alkalmazások kivitelezhetők velük. Mivel gyorsan terjed, gyártási realitásokat, felhasználási eseteket, a 3DP prototípuskészítésen túlmutató hasznát, előnyeit akarják szemléltetni, a szélesebb nyilvánossággal megismertetni. A 14 különféle nyomtatótechnológiát használó 29 résztvevő 91 egyedi darabot printel. A partnerek az autó- és a repülőgépiparra, valamint a medicinára összpontosítanak.

3dnyomtatas_osszefogas.jpg

A Flam3D-nek nem ez az első együttműködés-alapú projektje, korábban például szintén több vállalat részvételével egyedi kerékpárt is nyomtattak.

„A projekt elsőszámú célja, hogy bemutassuk: a 3DP technikák és alkalmazások sok és nagyon eltérő szektorhoz adhatnak pluszértéket, és azt is megfigyeltük, hogy hiányoznak az iparággal kapcsolatos ismeretek. Sok cég nincs tisztában a technológia igazi lehetőségeivel. Többek között kerámiák nyomtatásában, felszínek optimalizálásában, fém- és kerámiaalkalmazásokban, elektronika printelésében projektünk néhány tényleges újítással áll elő. Ilyen léptékű együttműködés szinte egyetlen iparágban sem látható. Új partnerségek alakulnak ki közben, és piacképes alkalmazásokat is fejlesztünk” – nyilatkozta Pieter Machtelinckx, a Flam3D kommunikációs menedzsere.

3dnyomtatas_osszefogas0.jpg

„A közös munka pluszértéket teremt. Az additív gyártásnak együttműködésre lesz szüksége a jövőben. Túl a hype-on, a 3DP ökoszisztémán belül és kívül is össze kell fognunk. Speciális problémákat általában nem egyedül old meg egy vállalat” – jelentette ki Kris Binon, a Flam3D igazgatója.

A Jövő családját novemberben mutatják be egy kortrijki prototípus expón, nemzetközi debütálására pedig szintén novemberben, Frankfurtban kerül sor.

Címkék: jövő ipar innovátorok gyártótechnológiák nyomtatóanyagok Materialise nyomtatóhálózatok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5212689701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása