HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Orosz alumíniumkerekektől a 3D nyomtatott Chelsea Manningig – ez történt a napokban

ferenck 2017.07.14. 08:30

Japán legnagyobb kereskedelmi vállalata, a Mitsubishi Corporation két együttműködési megállapodást írt alá, hogy befektetőként vesz részt a délkelet-kínai Zhuhai város 3D fémnyomtató iparában. A közel 8 millió dollárnak megfelelő összeggel a repülőgépgyártás és a medicina mellett más területeket is támogatnak.

Denis Manturov, orosz ipari és kereskedelmi miniszter bejelentette, hogy az ország kormánya támogatja az autóipar számára készülő nyomtatott alumíniumkerekek gyártását. Az állami támogatás fellendítheti az orosz alumíniumipart. Oroszország eddig importálta legtöbb alumíniumkerekét, miközben a fém eladása egyre bizonytalanabb. Az ötlet lényege, hogy a helyi alumínium maradjon az országban.

A Made in Space PEI/PC nyomtatóanyaggal kezdett el dolgozni a Nemzetközi Űrállomáson. A repülőipari alkalmazásokban gyakran használt „légi jármű szintű” polimer nagyon erős és a hőnek is remekül ellenáll. Az ABS és a Zöld PE után a PEI/PC az Űrállomás additív gyártórészlegén használt harmadik nyomtatóanyag.

3dnyomtatas_news.jpg

A walesi Swansea városának Morrison Kórháza „biomedikus 3D technikus” számára teremtett új állást. Az illető tevékenysége sebészi modellek, implantátumok, segédanyagok tervezése és nyomtatása. A Brit Nemzeti Egészségügyi Szolgálatnál (NHIS) ez az első ilyen jellegű munkakör.

3dnyomtatas_news3.jpgA Rice Egyetem (Houston) és a Baylor Orvosi Kollégium egy lépéssel közelebb került működő hajszálerekkel rendelkező beültethető szövetek létrehozásához, ami nélkül transzplantálható szövetek és szervek printelése kivitelezhetetlen. Egyedi sejtkombinációval értek el hajszálerek formálódását elindító folyamatot. A hajszálerek a természetes fibrinben és a fél-szintetikus zselatin-metakrilátban is kialakulhatnak.    

Egészségügy másként: a Burger King összeállt a David ügynökséggel, hogy Argentínában promótálja a nyomtatott mechanikus karokat. A helyi művégtag-gyártó Atomic Lab-bel szintén együttműködik. A cég az elmúlt három évben mintegy 500 printelt kart és kezet készített ingyen a rászorultaknak. A Burger King a július 5-i eladásainak felét a gyártónak adományozta.

3dnyomtatas_news0.jpg

A Svájci Anyagtudományi és Technológiai Szövetségi Labor (EMPA) kutatói drónok egyszerű kézmozdulatokkal történő vezérlését biztosító eszközt fejlesztettek. 3D nyomtatást és egyedi szenzortechnológiát használtak hozzá. Ha balra intünk, a drón balra, ha jobbra, akkor jobbra mozdul.

3dnyomtatas_news2.jpg

A manhattani Fridman Galéria látogatói hamarosan megtekinthetik az előzetesen a „mostani idők egyik legprovokatívabb kiállításának” nevezett Becoming Resemblance-t, Chelsea Manning 3D nyomtatott portréjával. Sokat elmond, hogy a projektet eredetileg Radical Love-nak hívták. A kép Manning hajából vett DNS-minta alapján készült.

Címkék: orvosi ipar Dubai drónok Nemzetközi Űrállomás gyártótechnológiák nyomtatóanyagok fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3512661979

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása