HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatóanyagok repülőgépekhez és az egészségügybe

ferenck 2017.07.12. 08:30

A Bari illetőségű Roboze az egyik legismertebb olasz 3D nyomtatócég egyre több vállalattal lép partneri viszonyba; lassan, de biztosan terjeszkedik. Partnerei között amerikai, ázsiai, brit, belga, holland cégek egyaránt szerepelnek.

Legutóbb a francia technológiai transzferszolgáltató manignane-i (Provence) Inovsys SAS-szel kötött szerződést, hogy a repülőgépipar és az orvosi szektor számára tanulmányoznak és fejlesztenek új nyomtatóanyagokat. Az együttműködést a Roboze kereskedelmi partnere és franciaországi értékesítője, a Kreos támogatja.

Az ismert francia feltalálókat és cégeket soraiban tudó Inovsys lényegében egy technológiai szövetség, amely különféle újítások integrálásánál felmerülő kockázatok kezelésére kínál megoldásokat. Megoldásaikból sokat profitál az anyagokra, mechanikára és jövőbeli gyártási folyamatokra összpontosító köz- és magán-együttműködés (public private partnership, PPP) TEAM Henri-Fabre konzorcium. Tevékenységük nagyon hasznos a kis- és középvállalkozásoknak – termékfejlesztés mellett a gyártás hatékonyságának növelésében is támogatják őket.

3dnyomtatas_anyagok_1.jpg

Az Inovsys különféle technológiai területeken, köztük a 3D nyomtatásban is komoly kutatásfejlesztést folytat. Innen a stratégiai együttműködés a Roboze-zal.

Guilhem Monti, az Inovsys igazgatója elmondta, hogy szakmai tapasztalat és tevékenységi kör miatt egyaránt jó választásnak tűnik a Roboze. Az anyagfejlesztést az innováció-alapú és az adandó technológiai lehetőségeket kihasználó új ipari fejlesztési modelleket promótáló, különböző iparágak (energetika, szállítás, biomedikális szektor, repülőgép-gyártás stb.) együttműködését támogató TEAM Henri-Fabre keretében kivitelezik.

3dnyomtatas_anyagok0_1.jpg

A Roboze és az Inovsys együttműködése a technológiai következő hónapokban feltételezett piaci hatásainak elemzésével kezdődik. Nagyon nem foghatnak mellé, mert alkatrészektől kezdve az implantátumokig, 3DP-vel a repülőgépiparban és az egészségügyben is komoly eredményeket értek már el. Ráadásul a Roboze rendelkezik nyomtatóanyag-fejlesztési gyakorlattal, One+400 printerük 13 matériával dolgozik. Az együttműködés részeként az Inovsys beszerzi az olasz cég nyomtatóját, használja technológiáját.

Magukról az anyagokról egyelőre nem nyilatkoztak.

Címkék: egészségügy repülőgép innovátorok nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5812657493

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása