HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nem olvadó titánötvözet 3D nyomtatáshoz

ferenck 2017.07.07. 08:30

A pennsylvaniai „acélváros”, Pittsburgh az additív gyártáshoz kapcsolódó több vállalkozásnak, kezdeményezésnek ad otthont. Az 1888-ban (helyben) alapított alumíniumgyártó Alcoa Corp. központi irodája szeptember 1-től újra a városban lesz. A két részre (Alcoa Corp. és Arconic Inc.) vált cég másik ága, az Arconic 2015-ben 60 millió dollárt fektetett 3D nyomtatóanyagokba és nyomtatási folyamatokba, egyik megoldása, az Ampliforge új fémporgyártási eljárás.

Pittsburghben rendezték a 2017-es RAPID 3D konferenciát is.

A szintén pittsburghi Allegheny Technologies Incorporated (ATI) és a GE Aviation közös vállalkozást alapított, céljuk nem olvadó titánötvözet-por alapú új gyártótechnológia fejlesztése. A kivitelezéshez kutatásfejlesztési pilot gyártóüzemet hoznak létre, a technológiát 3D nyomtatásra és 3DP alkalmazásokra tervezik használni.

3dnyomtatas_titan.jpg

„Új anyagok fejlesztése üzleti elképzeléseink fontos eleme. Mivel az ATI a fejlett speciális anyagok elismert élenjárója, izgalommal tölt el az együttműködés” – nyilatkozta David Joyce, a GE Aviation ügyvezető igazgatója.

„Örülünk, hogy a GE Aviation-nel közösen létrehoztuk ezt a következőgenerációs innovatív technológiákra összpontosító vállalatot. A speciális fémporok tudománya változásokat hozó technológia, mi pedig igyekszünk fenntartani és megerősíteni iparági vezetőpozíciónkat” – jelentette ki Rich Harshman, a legutóbbi költségvetési évben 3,2 milliárd dollár bevételt elkönyvelt ATI elnöke.

3dnyomtatas_titan0.jpg    

 A megállapodással a GE még jobban megszilárdítja jelenlétét az additív gyártóporok piacán. Az elmúlt 12 hónapban nőtt a piaci aktivitás, egyre több az érdeklődő cég, amelyek igyekeznek a növekvő kereslet elvárásai szerint pozícionálni magukat. A titán és különféle ötvözetei pedig különösen népszerűek a 3D fémnyomtatás világában. A GKN multinacionális tervezőcég Hoeganaes fémipari, fémporokra specializálódott ága például a múlt hónapban jelentette be, hogy a New Jersey állambeli cinnaminsoni Por Innovációs Központjában elkezdi a titángyártást. A Pyrogenesis fémporgyártó-rendszert fejlesztett idén stb.  

A GE lépésről lépésre vált a fémnyomtatás megkerülhetetlen szereplőjévé. 2016-ban vásárolta fel a svéd Arcam EBM-et és az OEM-et. Becslések szerint az Arcam kanadai AP&C leányvállalata állítja elő az additív gyártásban használt fémporok 70 százalékát, nagyjából évi 750 tonnát.

Címkék: titán ipar GE nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3912645745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása