HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott hologram lett a Microsoft Cortana asszisztenséből

ferenck 2017.07.06. 08:30

Jarem Archer floridai fejlesztő, a Halo videojátékok nagy rajongója a játék Cortana karaktere, a Jen Taylor hangján megszólaló szintetikus intelligencia alapján holografikus mesterséges intelligenciát modellezett. Egyelőre nincs még kész vele, work in progress, de ő valahogy így képzeli el a Microsoft alkalmazást, MI-asszisztenst, az Amazon Alexa vagy a Google Home vetélytársát.

Az egyelőre inkább csak ötletszintű projekt kivitelezése időigényesnek ígérkezik, ha figyelembe vesszük, hogy a Microsoft nemrégi bejelentése alapján 145 millióan, a Windows 10 userek közel harmada használja a Cortanát, a Windows 10 natív MI-alkalmazását. A népszerű asszisztens testetlen hangja mellé most már holografikus arcot és testet is kapnak, pláne ha Archer blogján követik a használati utasítást.

„Azért mondom, hogy holografikus, mert ismert kifejezés, valójában viszont az úgynevezett Pepper szelleme effektusról van szó: speciális tükörüveg speciális szögben, áttetsző képet generálva tükröződik a kijelzőn. Sok súgógép is így működik. A piramis designnal a néző bármelyik oldalról, plusz elölről láthatja a Cortana asszisztenst” – magyarázza Archer.

3dnyomtats_microsoft0.jpg

A fejlesztő 4 giga RAM-os Windows 10-es eszközzel és benne a platform megvilágítását vezérlő, beépített Arduinoval dolgozik. A tetejére helyezett hordozható USB monitor három tükörüveg-mezőt tükröz vissza, a tényleges műszerdoboz viszont Archer saját terve. Mindegyik részt PLA-ből printelte, és a hatást fokozandó, mindenirányú mikrofonnal egészítette ki a rendszert. A hangról az egység tetején lévő mikrofon és az alap talapzatba épített hangszóró gondoskodik.

A szoftver két főkomponensből, a Cortanát háromféle kameraszögből bemutató és animáló Unity 3D alkalmazásból és egy proxy appból áll. A renderelt kamera-perspektívák és a néző fejtartását az előoldali kamera valósidejű arckövetése hozza szinkronba, a hologram így tűnik háromdimenziósnak. A platform kerületén futó LED fénycsíkokat szintén a Unity app irányítja.

3dnyomtatas_microsoft.jpg

Archer feleségével dolgozik együtt, kettős Kinecttel vette fel a nő mozgását, amelyet aztán az appal a Cortana modellre alkalmazott. A kézmozdulatok szintén egyedi módon animáltak.

Mivel az eszköz teljes egészében a natív Windows 10 Cortanából jön, szabvány ismeretalapú lekérdezések mellett otthoni automatizálásra és zenével kapcsolatos teendőkre szintén használható. Archer még több animációt tervez a lekérdezések feldolgozásához, és egyben bővítené is a Cortana funkcióit.

Címkék: játék animáció mesterséges intelligencia hologram Microsoft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr912643331

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása