HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újított a MakerBot

ferenck 2017.07.03. 08:30

Nem a 3D nyomtatók, hanem a diákok vannak az osztálytermek középpontjában. A MakerBot e felismerésből kiindulva igyekszik évek óta minél felhasználóbarátabb szempontokat és szabványokat kidolgozni, tanárokat és a legkiválóbb tananyagokat összekapcsolni, hogy az oktatásban is teljesen elterjedjen a technológia. Ugyanezt a szemléletet – 3D nyomtató minden osztályterembe! – képviseli és valósítja meg Magyarországon a helyi forgalmazó FreeDee Printing Solutions is.

A MakerBot eddig is a 3DP ipar legteljesebb oktatási megoldásait kínálta, a napokban pedig felhőalapú My MakerBot platformjával és egy oktatási anyaggal (My MakerBot Educators Guidebook) tovább bővítette a palettát. Az oktatásban a 2017-18-as tanévkezdéstől széles körben elérhető újdonságokkal diákok és tanárok egyaránt jól járnak: nő az opciók száma, könnyebb hozzáférni a 3D nyomtatáshoz, egyszerűsödik a technológia bevezetése az osztálytermekbe, jól kidolgozott óravázlatokkal hamarabb valósulnak meg 3D nyomatok.

3dnyomtatas_makerbot_1.jpg

Mivel a platformot összekötötték két hatékony STEM (tudomány, technológia, mérnöki diszciplínák, matematika) programmal, az oktatók eredményesebben segíthetik diákjaik kritikus problémamegoldó képességeinek kialakulását, fejlődését.  

Az új My MakerBot Chrome-kompatibilis böngészős platform hálózatba kapcsolt 3D printereinket, Thingiverse fiókunkat, megrendelés- és támogatási-esetkezelőket köt össze egy helyen. Lehetővé teszi, hogy a felhasználó bármilyen eszközről és bárhonnan feltöltsön és előkészítsen fájlokat, nyomtasson, és végig figyelje a munkafolyamatot. Chromebook-kal rendelkező osztálytermekben diákok és tanárok munkáját egyaránt leegyszerűsíti, gördülékenyebbé teszi.

Mindezek mellett a MakerBot és az Autodesk együttműködésének eredményeként a user a népszerű és kezdő 3D modellezőknek ideális (és ingyenes) Tinkercad szoftvert közvetlenül összekapcsolhatja a platformmal. A diákok a böngészőből történő kilépés nélkül tervezhetnek Tinkercad-ben, tervüket a My MakerBot platformra vihetik, majd kinyomtathatják.

3dnyomtatas_makerbot0_1.jpg

A gyorstalpalót és kilenc osztályra kész tesztelt 3DP tantervet egyaránt tartalmazó oktatói használati útmutató, a guidebook óravázlatok kidolgozásában és megvalósításában segíti a tanárokat, amihez jelentős mértékben hozzájárul a legnagyobb 3DP oktatási szakirodalom, a kb. 300 óravázlatot tartalmazó, múlt hónapban 14 ezer feletti letöltést produkáló Thingiverse Education. A cég feltett szándéka, hogy több mint nyolcvan MakerBot oktatóval közösen írt útmutatója legyen a szakterületi etalon. Az oktatók valamennyien a STEM tanítás ismert szakemberei.

Az útmutatóban szereplő mind a kilenc projekthez lépésről lépésre kapunk utasításokat. A szerzők célja, hogy a tanárok az első pillanattól az utolsóig képesek legyenek végigkalauzolni diákjaikat a 3DP világán.

Címkék: oktatás MakerBot Thingiverse Tinkercad FreeDee

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7212636419

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása