HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Brooklyni fognyomtató cég nyert egy amerikai startup versenyt

ferenck 2017.05.30. 08:30

A fogászati 3D nyomtatásra specializálódott brooklyni Arfona nyerte meg a többek között a Samsung, a NEXT, a Staples, a Google és a Techstars által szponzorált 2017-es Properlify startup versenyt. Az „új nagy dolgokon” munkálkodó startupokat díjazó, virtuális és kiterjesztett valóságért, dolgok internetéért és mesterséges intelligenciáért bónuszpontokat adó, évente megrendezésre kerülő versenyre jelentkező 120-nál több amerikai cég közül tizet választottak ki az elődöntőre, onnan pedig négy került a döntőbe. A New Jersey állambeli Hobokenben tartott rendezvény közismerten feltalálók, vállalkozók, startupok és előadók seregszemléje.  

Mivel az Arfona sem VR-ban, sem AR-ben, sem IoT-ben, sem MI-ben nem érintett, győzelme még nagyobb megtiszteltetés. Az első hellyel 10 ezer dollár készpénz, a verseny szponzoraitól 25 ezer dollár üzleti hitel, a Staples és a Samsung vezetőivel való találkozás és több médiaszereplés jár.

A Justin Marks fogtechnikus által 2016-ban alapított cég részleges protéziseket előállító 3D nyomtatót fejlesztett. A két iker Flexion nyomtatófejes és Simplify 3DP szoftverrel működő r.Pod nevű gép mellett fogászati nyomtatóanyagokat is készítenek. A szintén ilyen anyagokat gyártó Valplasttal közösen dolgoztak rajta, utóbbinak ez az első additív gyártórendszere. Az Arfona technológiájával a fogászati ellátást, különösen a fogpótlást szeretné gyorsan és költséghatékonyan hozzáférhetőbbé tenni a rászorulóknak.

3dnyomtatas_fog.jpg

Technológiájukat a nyomtatószálak ráolvasztása, az FFF (fused filament fabrication) teszi egyedi 3DP fogászati alkalmazássá. A területen általában műgyantával dolgoznak. Az FFF használatával az Arfona bebizonyította, hogy az egyszerű prototípuskészítésen túllépve, képes biokompatibilis végfelhasználói protéziseket készíteni. Állításuk szerint jobb dolgozni a népszerű hőre lágyuló anyagokkal, és ellentétben a legtöbb fogászati printer által használt fotopolimerekkel, nem tartalmaznak kockázatot jelentő vegyi anyagokat. Szerintük a végeredmény is tartósabb.  

„Nemcsak a győzelemnek örülünk, hanem annak is, hogy a szájegészségügyi problémák a befektetői közösségek elé, érdeklődésük középpontjába kerültek. Több mint 178 millió amerikainak legalább egy természetes foga hiányzik, és sok páciens kezelése marad el azért, mert vagy túl drága, vagy túl fájdalmas a beavatkozás. Büszkék vagyunk, hogy a probléma megoldásán dolgozunk, és hogy a startup közösség elismerte tevékenységünket” – nyilatkozta Marks az első hely kihirdetését követően.

Az Arfona színrelépése nem meglepő, mert a 3D nyomtatás egyre népszerűbb a fogászatban, sok új cég próbálkozik vele, és több nagyvállalat is ezirányú tevékenységgel bővíti szolgáltatásait. A legismertebb fogászati 3D nyomtató a sztereolitográfiát újrafeltaláló Formlabs Form 2-jét a FreeDee forgalmazza Magyarországon.

Címkék: fogászat fotopolimer Form 2 nyomtatóanyagok startupok Formlabs

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9712549299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása