HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Megváltozik a 3D nyomtatás

ferenck 2017.05.16. 08:30

Glynn Fletcher, az EOS észak-amerikai elnöke szerint a nemrégi RAPID+TCT rendezvényen látottak bizonyítják az additív gyártóipar nagykorúvá érését, és az EOS ezúttal ugyan semmi újdonsággal nem rukkolt ki, viszont megoldásaikkal, támogatásukkal és szolgáltatásaikkal mindent megtesznek azért, hogy a 3D nyomtatótechnológiák felhasználói a lehető legjobb tapasztalatokkal gazdagodjanak.

Az iparág dinamikája megváltozott, túlnőtte a gyors prototípuskészítést, és a tényleges gyártási fázisba lépett, amivel persze új kihívások is járnak – véli Fletcher. A megoldásoknak a gyártás teljes skálájának egyedi szükségleteihez kell igazodniuk, a komplett termékciklusra kell kidolgozni azokat. Ha például a prototípuskészítésnél egy szolgáltatás-technikus egy vagy két nap múlva érkezik, a munkafolyamatra nincs akkora hatással, mintha a gyártásnál fordulna elő ugyanekkora késés. Az erőforrásoknak a helyszínen kell lenniük, hogy a legjobb minőségű szolgáltatásokat nyújtsák. Ezek a szolgáltatások egyre inkább személyre szabottak, amelyekhez az EOS iparágon belüli hírneve, robusztus és kiváló minőségű gépei jelentik a garanciát. A fémnyomtatás elterjedésével egyre többet foglalkoznak biztonsági kérdésekkel is.

3dnyomtatas_eos0.jpg

A kihívások egyike, hogy míg a hagyományos szubsztraktív gyártóipar infrastruktúrája teljesen adott, az additívé folyamatosan átalakul, fejlődik – épül. A korai befogadók türelmesebbek voltak a technológiával, felkészültek, hogy kellemetlenségek is érhetik őket. Az új felhasználók kevésbé toleránsak, elvárják, hogy rendszereik teljes támogatásban részesüljenek és a szolgáltatásalapú ökoszisztéma készen álljon a befogadásukra. Az EOS ezért tartja az infrastruktúra kulcselemének a minőségbiztosítást. Az infrastruktúra kiépítésével a cég egyben saját technológiáját is tökéletesíti.

Az utóbbi időben az Additive Minds részleg a vállalat sikereinek egyik motorja, olyan partnerekkel működik együtt, mint például az Audi: a tervezésnél, elő- és utófeldolgozásnál is tanácsokat adnak, hogy a kliensek hamar optimalizálják saját megoldásaikat.

3dnyomtatas_eos.jpg

Fletcher szerint a 3D nyomtatás fontos része az ipar 4.0 néven ismert jelenségnek. A gőzgép, az elektromosság és a számítógépek tömeges elterjedése/globális kommunikáció után következő ipari forradalom digitális, fizikális és biológiai világokat, virtuálist és valósat teljesen egybemos, lényegében felszámolja az ember és a gép közti határokat. 3D nyomtatás, mesterséges intelligencia, robotika, szintetikus biológia, vertikális mezőgazdaság – néhány hívószó a jelenségcsoport gazdag palettájáról.

Az ipar 4.0 már itt van, de egyelőre nem értjük teljesen, és Fletcher sem tudja még, hova pozícionálja az EOS-t. Cégen belül az Additive Mindsra hárul a feladat, és a kliensek félelmeinek eloszlatása is. Észak-Amerikában kicsit kényes téma, mert rengeteg vállalkozást érint.

Címkék: jövő ipar gyártótechnológiák fémnyomtatás prototípuskészítés gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr412507853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása