HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Siemens és a 3D nyomtatás

ferenck 2017.05.08. 08:30

Paul Brody, az IBM alelnöke még 2013-bn, a Siemens globális innováció csúcstalálkozóján a Thingiverse kapcsán mondta el, hogy a digitális gyártás gyors fejlődésében, a 3D nyomtatás körüli ökoszisztéma kialakulásában és felvirágzásában nyomtatók, szkennerek mellett a kreativitást ösztönző egyre jobb szoftvereké és az online megoldásoké a kulcsszerep.

Az akkori házigazda, a 3DP-t az egyik legkörnyezetbarátabb technológiának tartó Siemens nem egészen Thingiverse-féle, de szintén az ökoszisztéma fejlődését célzó online megoldást, webalapú együttműködő platform fejlesztését jelentette be nemrég. A globális gyártóiparban tennék vele lehetővé, könnyítenék meg az igény szerinti terméktervezést és 3D nyomtatással történő termelést. A platformon a német multinacionális cég termékciklus-kezelő (production-lifecycle management, PLM) szoftvercsoportja dolgozik.

3dnyomtatas_siemens.jpg

Az utóbbi években pontosan a PLM szoftverrel a Siemens rengeteget tett a 3D nyomtatótechnológiák fejlődéséért, a gyártószektoron belüli elfogadásukért. Tavaly októberben jelentették be az additív gyártás teljes folyamatát, az első lépéstől az utolsóig, tervezést, szimulációt, tényleges gyártást stb. (end-to-end) átfogó szoftvercsomagot. A több elemből álló csomag az NX (CAD/CAM/CAE) és a digitális életciklus-menedzselő Teamcenter szoftvert, a szimulációs programokból és tesztmegoldásokból álló Simcenter portfolió mellett a Siemens elismert Gyártási műveletkezelő (MOM) portfoliójának a teljes automatizálást támogató két új részét (SIMATIC IT és a SIMATIC WinCC) is tartalmazza.

Hardverszinten szintén nagyon aktívak: egyik első felhasználói voltak az EOS M400-4 fémnyomtatójának, együttműködnek az autóipar egyik nagy újítójával, a Local Motorsszal, a „digitális ikrek” dolgok internete-technológiával (IoT) fizikai autók vagy más járművek valósidejű teljesítményadatokat juttatnak el a gyártó által létrehozott digitális másukhoz. A mérnökök virtuális világokban tesztelhetnek termékeket, felgyorsul a prototípuskészítési folyamat.

3dnyomtatas_siemens0.jpg

A Siemens szintén tavaly ősszel megállapodást kötött az Egyesült Arab Emírségek két meghatározó szervezetével, a Mubadala Fejlesztő Vállalattal és az Oktatási Minisztériummal. A partnerségről szóló dokumentumokból kiderült, hogy elsősorban a 3D nyomtatás további promótálására, a technológia üzleti világba és különféle iparágakba integrálására, valamint az oktatásra fektetik a hangsúlyt. Szintén az Emírségekhez kapcsolódik, hogy háromoldalú partnerség, a Siemens, az ott működő repülőgép-gyártó Strata és az Abu Dhabi illetőségű Etihad Airways megállapodásának eredményeként a közeljövőben Közép-Kelet és Észak-Afrika légterében megjelenhetnek a részben 3D nyomtatott repülőgépek.

Nem véletlen, hogy a szerteágazó tevékenységet folytató multinacionális nagyvállalatok közül 3DP fronton a GE, az SAP és a Michelin Csoport mellett az elemzők leggyakrabban a Siemenst emelik ki.

Címkék: üzlet innovátorok Siemens nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4312451667

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása