HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatás, MI és robotika a dél-korai egészségügyben

ferenck 2017.05.03. 08:30

Köztudott, hogy Dél-Korea mindent megtesz a csúcstechnológiák népszerűsítéséért, az Ipar 4.0 mielőbbi megvalósulásáért, a munka világának automatizálásáért. Már a múlt évtizedben programként fogalmazták meg, hogy 2020-ra minden háztartásba legalább egy robotot, most pedig a nagy divatnak örvendő mesterségesintelligencia-megoldások minél gyorsabb térnyeréséért tesznek meg mindent. Ugyanezen törekvésekhez, az Ipar 4.0-hoz pedig ezer és egy szállal kapcsolódik a kormányprogramokban kitüntetett helyen szereplő 3D nyomtatás.

Nem sokkal azt követően, hogy az érintett minisztériumok bejelentettek egy komoly anyagi befektetéssel járó 3DP kezdeményezést, részleteket tettek közzé egy, az orvosi műszeriparra vonatkozó, hamarosan felállítandó értékelő és kompenzáló rendszerről. Ez a szektor hagyományosan különösen érdekelt új innovatív technológiák felkarolásában. A kiépítendő kormányzati séma alapján hatékonyabban elemezhetők és részben az állam által finanszírozandók a 3D nyomtatást, robotikát és mesterséges intelligenciát használó egészségügyi eszközök.

dk.jpg

Az egészségügyi és jóléti, valamint az élelmiszer- és gyógyszer-biztonsági minisztérium áprilisban jelentette be, hogy az egészségügyi ipari rendszerek javulását célzó bizottsággal folytatott megbeszélés alapján nyolc különféle szektor orvosi rendszereit frissítik, alkotják újra vagy fejlesztenek teljesen újakat az elavultak helyett. A beszélgetés a kifejezetten műszergyártó cégeket, termékeik piacra kerülését támogató egyik központ adatain és az általuk ismertetett eseteken alapult.

Új értékelő rendszerre a jelenlegiek korlátai miatt van szükség. A mostaniak régebbi, hagyományosabb módszereket vesznek figyelembe, és nehezen vagy sehogy sem kezelik az új technológiákat. Elfogadásukat is lassítják, jóváhagyásukhoz gyakran 280 nap kell. A technikai szakértelem hiánya veszélyes is lehet, például nem biztonságos és hibásan tesztelt műszereket eredményezhet. Az újak tesztelését levezénylő – szintén új – bizottságban orvosok, biomedikális mérnökök és más technológiai szakemberek vesznek részt.

dk0.jpg

A 3DP egészségügyi használatát más szempontból, a költséghatékonyság miatt szintén támogatják. Klinikailag bizonyított, hogy ezek az eszközök nemcsak a gyógykezelés minőségén javítanak, hanem a költségeket is csökkentik.

A kormányzat az eddigieknél nagyobb árcsökkenést is előirányzott. Az érintett fejlesztőcégek 2017 végéig anyagi kompenzációban részesülnek. Egy új osztályozórendszer a 2012 után jóváhagyott termékeket külön-külön, gyógyászati anyagok helyett orvosi műszerekként történő, vizsgálatát teszi lehetővé. Mindezekkel párhuzamosan az egészségbiztosítási rendszer megújítását, érthetőbbé tételét is javasolták.

A minisztériumok biztosak benne, hogy a változások és a növekedés motorjai az új technológiák lesznek, Dél-Korea 3DP ipara pedig egyre robusztusabbá válik.

Címkék: jövő robot egészségügy orvosi mesterséges intelligencia Dél-Korea

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr2512446837

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása