HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Online gyártóplatformot jelentett be a Siemens

ferenck 2017.04.25. 08:30

Webalapú együttműködő 3DP platform fejlesztését jelentette be a Siemens Hannoverben, a világ legnagyobb ipari vásárán. A helyszínt és az eseményt jelképesnek is felfoghatjuk: a 3D nyomtatás növekvő ipari szerepét évekkel ezelőtt felismerő német multinacionális cég aligha találhatott volna ideálisabb rendezvényt a technológia népszerűsítésére és egy a további fejlődést biztosan befolyásoló fontos újításra.

A Siemens termék életciklus-menedzsment (PLM) szoftverfejlesztői által jegyzett platformmal a globális gyártóiparban kívánják biztosítani a kívánság szerinti (on-demand) terméktervezést és könnyebbé tenni az ipari szintű 3DP alapú gyártást. A világméretű közösség tagjainak biztosítanak környezetet, hogy kapcsolatba lépjenek egymással, részfeladatokat osszanak meg maguk között, együttműködéseket üssenek nyélbe. Másrészt a platformmal maximalizálnák az erőforrások kihasználtságát, nyújtanának hozzáférést az additív gyártással kapcsolatos mindenféle szakértelemhez és szakértőkhöz, és természetesen tovább bővítenék az üzleti lehetőségeket, szélesítenék a piacot.  

3dnyomtatas_siemens1.jpg

A 3DP piac szereplőinek, széleskörű felhasználói rétegének szánt, a tervek szerint 2018 közepén induló tervezők és mérnökök, gyártók és printerfejlesztők, hardver- és szoftverszolgáltatók számára egyaránt hasznos új megoldás logikus következménye a Siemens, a cégen belül pedig főként a PLM fejlesztők eddigi munkájának. Megkönnyíti a részeket vásárlók és a mikrogyárak kapcsolatteremtését, aminek következtében a felhasználó a világ bármely pontjáról rendelhet például nyomtatott alkatrészeket. Az együttműködéssel pedig áramvonalasítanák a szerkezetileg az elosztott számítógépes rendszerek működéséhez hasonló közös innovációs folyamatokat és természetesen felgyorsítanak a 3DP használatát a gyártásban.

„A platform célja a kívánt személyek, technológia, felszerelések és szakértelem közötti azonnali kapcsolatteremtés, hogy hatékonyan foglalkozzunk kölcsönös előnyökkel kecsegtető lehetőségekkel” – nyilatkozta Tony Hemmelgarn, a Siemens PLM Software vezérigazgatója.

A platform mögötti ötlet terméktervezőkből, job shopokból, 3D printergyártókból, anyag-beszállítókból, mikrogyárakból és más szakmabeliekből álló online ökoszisztéma kiépítése. Annak ellenére, hogy a Siemens példákkal igyekezett elmagyarázni a működését, sok részletet még nem tudunk róla.

Az érdeklődő cégek már a 2018 közepi indulás előtt megkereshetik a Siemenst, hogy korai hozzáférést kapjanak.

Címkék: ipar Siemens fémnyomtatás nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3112452067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása