HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A napokban történt

ferenck 2017.04.07. 08:30

A Wohlers tanulmánya alapján a 3DP ipar 17,4 százalékkal növekedett 2016-ban, és most 6,063 milliárd dolláros piacról beszélhetünk. A számok mindenképpen bíztatóak, különösen, ha a technológia egyik legrosszabb évének, 2015-nek az adataival hasonlítjuk össze őket.

3dnyomtatas_eztort.jpg

Az amerikai Nemzeti Egészségügyi Intézet 211 ezer dolláros ösztöndíjjal támogatja Yi Hon,g a Texasi Egyetem (Arlington) mérnöke és partnere Guohao Dai tervét, hogy nyomtatható anyagokat dolgozzanak ki erekhez, amelyekkel érrendszeri betegségben, erekhez köthető rendellenességtől szenvedő gyerekeken segítenének.

3dnyomtatas_eztont0.jpg

A Northhwell Health new yorki egészségügyi szolgáltató elkészíttette a világ első „kétéltű” nyomtatott műlábát. Dan Lasko tengerészgyalogos veterán a végtag cseréje nélkül tud száraz terepen járni és vízben úszni.

A Binghamton Egyetem, a New Yorki Állami Egyetem és az MIT kutatói desktop gépek felgyorsításán dolgoznak. Több olyan FDM printerekbe gyárilag beépített elemet találtak, amelyek hátráltatják a munkát. Egyelőre nem tudni, hogyan tüntetik el ezeket az akadályozó tényezőket, de feltárásuk eleve pozitív, és bevallásuk szerint dolgoznak a megoldáson.

3dnyomtatas_eztort3.jpg

A VECTARY 3D modellező platform új appját a világ egyik legnagyobb online ikongyűjteményével, a Nuon Projekttel közösen dolgozta ki. A pluginnal a felhasználók a Nuon online könyvtárából ingyen importálhatnak ikonokat. A 2D ikonokat az app automatikusan nyomtatásra kész 3D modellekké alakítja.   

A vezető 3DP kerámiagyártó Tethon egyedi új terméket jelentett be. A változatos alkalmazásokra jó Vitrolite üvegkerámiás polimergyantát SLA és DLP gépekre találták ki. Az így printelt tárgyak félig áttetsző fehér színt kapnak a sima üveges felületeken. Mivel sem hőt, sem elektromosságot nem vezet, a belőle készült kerámiatermékek mindenféle hőhatásnak ellenállnak.

3dnyomtatas_eztort1.jpg

A brit LPW Technology fémporgyártó bejelentette, hogy a Stratasys jelentős stratégiai befektetéssel támogatja a fémpor-piac egyik meghatározó szereplőjét. Az LPW tavaly közölte, hogy 20 millió fontot szán 3DP tevékenységi körének bővítéséra. Ekkora összeget korábban egyetlen szigetországi vállalat sem invesztált fémporokba. A Stratasys-szel való együttműködéstől új ipari létesítmények építését, nyomtatóporok életciklusának meghosszabbítását várják. Szintén a Stratasyshez kapcsolódik az a bejelentés, hogy a cég együttműködik a SIA Engineeringgel. Az együttműködés célja felgyorsítani a kereskedelmi repülőalkatrészek nyomtatását.

A Boeing bejelentette HorizonX nevű kockázati tőke csoportjának indulását. Innovatív tech startupokba fektetnek be, több terület iránt érdeklődnek, de a 3D nyomtatásnak, önvezető járműveknek, mesterséges intelligenciának és a gépi tanulásnak kitüntetett szerepet szánnak.

A barcelonai IAAC (Institute for Advanced Architecture of Catalonia) a baszk Technalia céggel közösen dolgozik az On Site Robotics 3DP építészeti projekten. 100 százalékos természetes alapanyagokból terveznek fenntartható és olcsó épületeket létrehozni.

3dnyomtatas_eztort2.jpg

Német és kanadai kutatók saját 3D nyomtatótechnológiát is használtak egy új rezisztív memóriaeszköz (ReRam) fejlesztéséhez. Az eszköz ellenállási állapotával jelenít meg bináris információkat: a 0 magas, az 1 alacsony ellenállású állapot.

Címkék: trendek egészségügy építészet repülőgép épületnyomtatás 3D modellezés Stratasys nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1012406379

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása