HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóközpontot nyitott Szingapúrban az Emerson

ferenck 2017.03.28. 08:30

A rendkívül kedvező földrajzi fekvésű Szingapúr a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gazdasága, komoly állami segítségnek, magántőkének és az innovációt maximálisan támogató adózási feltételeknek köszönhetően infokom nagyhatalom és csomópont, befektetői és startup paradicsom. A fejlődés nagyon tudatosan előkészítve, nem máról holnapra megy végbe. Szingapúr kb. 1965 óta fontos tényező gyártásban és technológiai fejlesztésekben.   

A 3D nyomtatás a városállam közel- és hosszútávú információs társadalom stratégiájának egyaránt része. A Nanyang Műszaki Egyetemen (NTU) például állami 3D Nyomtatásközpont működik, a városban neves nemzetközi konferenciákat és versenyeket szerveznek, gőzerővel pörög a maker-kultúra. Talán kevésbé látványos printelt épületekkel, de a szakterület jelenében a Távol-Keleten Szingapúr tölti be azt a szerepet, mint a Közép-Keleten Dubai.

A szingapúri lehetőségek az additív gyártás USA-székhelyű multinacionális nagyágyúinak egyike, az 1890-ben a Missouri állambeli St. Louisban alapított, helyi gyártóból a globális technológiai megoldások egyik meghatározó tényezőjévé vált Emerson figyelmét is felkeltették, és a városállam nyugati részén lévő Clementiben új 3DP központot alapított. A megnyitóra a múlt hét elején került sor. A létesítmény az elmúlt 5 év során az Ázsia-Csendes-óceán térségbe több mint 80 millió dollárt fektető Emerson második fejlesztési világcsomópontja. A multinacionális nagyvállalat befektetései nem véletlenek: eladásai kb. 22 százaléka ebben a világrégióban generálódik.

emerson.jpg

A központtal a cég három éve indult 3D nyomtatásprogramját kívánja erősíteni: egyedi és alkalmazás-specifikus megoldásokon, alkatrészeken és termékeken fognak dolgozni. Elsősorban erőműveknek, finomító üzemeknek, precíziós tervezésnek és a légjármű-iparnak dolgoznak majd be.

A startpisztolyt a marshalltowni (Iowa állam) Additív Gyártótechnológiai Központ megnyitásakor sütötték el. A két központ a jövőben összehangolja k+f tevékenységét. A mostani megnyitón David Far CEO dicsérte Szingapúr gyártóiparát, üzleti klímáját, remek közlekedését, munkaerejét és egyetemeit. Kitért a szellemi jogok markáns védelmére is, ami szintén pozitív szerepet játszik cége helyi befektetéseiben és egyre fontosabb technológiai tevékenységében.

„Az additív gyártás hosszú utat járt be az eredetileg prototípuskészítésre használt technológiától” – jelentette ki a Wohlers Associates konzultációs csoport egyik friss tanulmányára hivatkozó Koh Poh kereskedelmi és ipari miniszter: az iparág ma már 5.1 milliárd dolláros világpiac. Ennek megfelelően Szingapúr Jövő Gazdaság Bizottsága a növekedés egyik főcsapásaként azonosította.

A központ alapítása mellett az Emerson ötéves kutatási együttműködési megállapodást kötött az egyik legelismertebb helyi egyetemmel, a Nanyanggal. A felsőoktatási intézmény posztgraduális diákjainak lehetőségében áll majd, hogy az Emerson-központban szerezzenek gyakorlati 3DP ismereteket.

A létesítménybe beruházott összegről egyelőre nincs információ.

Címkék: oktatás jövő ipar repülőgép Szingapúr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7912375723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása