HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ez történt a napokban

ferenck 2017.03.24. 08:30

A Delfti Műszaki Egyetem kutatói nyomtatott baktériumokat használnak grafénszerű anyag létrehozásához. Elmondásuk alapján a pontos sorba rendezett baktériumok a grafénoxidből kivonják az oxigént, az eredmény pedig még a grafénnál is grafénebb matéria. Szintén nyomtatótechnológiai újság, hogy a MakerBot új Minfill 3DP módjával a printelés 30 százalékkal felgyorsítható. A 3D Systems március 20-án mutatta be moduláris és méretezhető Figure 4 additív gyártóplatformját. Az egyetlen nyomtatómotoros üzemmódtól teljesen automatizált 16 vagy többmotoros módig igényeknek megfelelően változtatható rendszer a cég szerint a többi jelenlegi rendszernél 50-szer gyorsabban printel műanyag-részeket.

3dnyomtatas_tortent3.jpgAz 53 éves brit Stephen Waterhouse-t 8 éve diagnosztizálták torokrákkal, azóta rádió- és kemoterápiának is alávetették. A kezelések sikerrel jártak, megszűnt a rák, viszont szomorú mellékhatásként tönkrement az állkapocscsontja. A Stoke Egyetem Királyi Kórházában műtötték meg, ahol két évvel korábban 150 ezer fontért szereztek be speciális 3D nyomtatót. 3DP technológia segítségével dolgozták ki az új állkapocs-csontot, maga a műtét 12 óráig tartott. Egyértelmű sikerként beszélnek róla.

3dnyomtatas_tortent.jpg

Fogászat és 3D nyomtatás: a francia Gorge Csoport leányvállalata, a Prodways a kölni Nemzetközi Fogászati Show-n mutatta be új ProMaker LD 3D printersorozatát, három gépet. Ugyancsak új géppel (de nem fogászatra) jelentkezett a hongkongi Peopoly startup – a sztereolitográfiai (SLA) eljárással nyomtató Moai mindössze 1250 dollárba fog kerülni, de a Kickstarter-kampány támogatói még olcsóbban juthatnak majd hozzá.

3dnyomtatas_tortent1.jpg

A Canada Makes, a québeci FusiA és az infokommunikációs MDA összeállt, hogy műholdakhoz gyártson nyomtatott fémrészeket. Az elsőt a tervek szerint már idén felküldik a világűrbe. A nyomtatott motorokat használó, printelt rakétaindítón dolgozó – és szintén a világűrben érdekelt – los angelesi és új-zélandi illetőségű Rocket Lab 75 millió dolláros támogatást kapott további fejlesztéseihez.

3dnyomtatas_tortent2.jpg

A monumentális BigDelta és kisebb printerek, például a DeltaWASP 3MI mögötti olasz WASP gyártócég három új ipari printert és két extrúdert mutat be hamarosan. Az orosz üzletember Andrej Dudnikov és az olasz geológus Alex Reggiani által alapított Dubai-székhelyű Renca a helyi városvezetéssel közösen fejleszt nyomtatható környezetbarát cementet. Anyaguk azért „zöld”, mert ipari hulladék újrahasznosításával készül. Az építkezésben utazó és több emlékezetes projektet jegyző kínai WinSun 1,5 milliárdos üzletet kötött a szaúdi Al Mobty Contracting Co-val – a megállapodás értelmében 30 millió négyzetméternyi épületet printelnek a királyságban.

3dnyomtatas_tortent0.jpg

3D nyomtatás és számítástudomány: a zürichi IBM Research és a helyi ETH részben 3D nyomtatással hoz létre a jövő számítógépeit működtető és hűtő folyékony elemeket. Az angliai Bristol Egyetemen nyomtatott robotokba rakható biológiai mintát utánzó felsőkart fejlesztenek. A karral ügyesebb lesz a robot, jobban boldogul tárgyakkal, több alkalmazásban használható.

Címkék: robot orvosi fogászat nyomtatók épületnyomtatás innovátorok Dubai nyomtatóanyagok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4312365907

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása