HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D Systems újdonságai

ferenck 2017.03.23. 08:30

A 3DP gyors fejlődését, térhódítását jól szemlélteti, hogy az utóbbi napokban, hetekben több nagy 3D nyomtatócég mutatta be újdonságait: februárban a Stratasys, néhány napja a Formlabs, március 21-én pedig a 3D Systems jelentett be új nyomtatóanyagokat, szoftverfrissítéseket és egy csúcskategóriás full-color printert. Utóbbival az additív gyártás egyre sikeresebb ékszerészeti és fogászati felhasználásainak akarnak pluszlökést adni, szélesíteni a piacot, és természetesen újabb befektetőket találni mindkét területen.

Két anyaggal bővítették a MultiJet Wax (viasz) családot, de túl a viaszon, az MJP 2500W platformhoz használható keményebb új VisiJet matériákat is bemutattak, amelyek összepattintó, összeszerelő alkalmazásokhoz lesznek különösen hasznosak. Fogászat és 3DP egyre szorosabb összefonódását szemlélteti négy új termék: a 3D Systems cserszínű fogászati anyaga, a VisiJet M2R-TN fogmodellek ideális színe, hangsúlyosabb vizuális kontrasztot és pontosságot ad. Feketében, fehérben és áttetsző színben szintén mutattak be új VisiJet anyagokat.

Anyagbemutatójuk azonban nem ért véget ennyivel, mert lézeres fémprinteléshez (LaserForm®), fémnyomtatóikhoz is találtak ki újakat. Alkalmazásaikra elsősorban az egészségügyben, a légjárműiparban és a fogászatban számíthatunk. Nikkel-kobalt-króm, kobalt-króm, valamint alumínium-alapú három anyagról van szó. A fémprintelés gyors fejlődésével, a gombamód szaporodó ipari alkalmazásokkal egyre nagyobb szükség mutatkozik ilyenfajta új nyomtatóanyagok fejlesztése iránt.

3dnyomtatas_3dsystems.jpg

Szoftverfronton a most bevezetett DMP Vision™ ProX® DMP 320 felhasználóknak kínál folyamat-monitoring opciót. A DMP hardver- és szoftvercsomag rétegről rétegre történő képadat-gyűjtést és elemzést tesz lehetővé, amellyel értelemszerűen jóval pontosabb lesz a nyomtatás, tetszetősebb a nyomat.

A 3D Systems jövő hónapban kezdi el közvetlenül összekapcsolni innovatív 3DXpert munkafolyam szoftverét a cég összes fémnyomtatójával. A „szakértő” szoftverrel csökken a tervezési és nyomtatási idő, az aprólékos előkészületeknek, forma-optimalizálásnak, szeletelő lehetőségeknek és a jól kiválasztott nyomtatási „stratégiának” köszönhetően pedig jobb nyomatokat kapunk.

A 3D Sprint™ szoftver mostantól már a MultiJet nyomtatócsaláddal is használható. Tervező-, előkészítő- és más eszközeivel áramvonalasítja, idő- és költséghatékonyabbá teszi a nyomtatási folyamatot.

A 3D Systems legkompaktabb gépe teljes színben történő gyors 3D nyomtatáshoz, az új ProJet CIP 260Plus az egészségügyben és a felgyorsított termékfejlesztésben lesz különösen jótékony hatású: előbbiben anatómiai modellezésre, utóbbiban ötletek modellezésre használják majd. A gép bevezetésével összekapcsolva, a cég speciális programot ajánl ProJet CIP 260C tulajdonosoknak, hogy gépüket 260Plusra upgrade-eljék.

Címkék: egészségügy fogászat nyomtatók nyomtatóanyagok 3D Systems full-color

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1312363107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása