HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új nyomtatóanyag laboratóriumot nyitott meg a HP

ferenck 2017.03.17. 08:30

Az oregoni Corvallis régóta a Hewlett-Packard, most már a jogi örökös, HP innovációinak központja. A napokban a központ újabb létesítménnyel, a 325 négyzetméteres 3D Nyílt Anyagok és Alkalmazások Laboratóriummal bővült. A laborral a különböző iparágak közti együttműködést akarják erősíteni, a partnereknek lehetővé teszik a cég mostani és majdani printerrendszereire, egyelőre elsősorban a csúcsgép HP Jet Fusion-re – a 3200-ra és a 4200-ra egyaránt – fejlesztett új 3D nyomtatóanyagok tesztelését, és felgyorsítanák termékek piacra kerülését.

2016 egyik legfontosabb 3DP-eseményeként, a HP 10 hónapja mutatta be és kezdte értékesíteni „a jelenlegi rendszereknél tízszer gyorsabb és fele annyiba kerülő” első 3D nyomtatóját, a Jet Fusiont. A bemutatót követően kérdések fogalmazódtak meg: mi az a „nyílt anyag platform”, és mit is jelent majd a HP 3D anyag?

3dnyomtatascegek_hp.jpg

A cég bevallott célja, hogy a laborba gyűjtse, újításokra inspirálja a világ vezető anyagfejlesztő vállalatait, új anyagokat kísérletezzenek ki és tökéletesítsenek, és egyben teszteljék is a HP Nyílt Platform korlátait. Tim Weber, a létesítmény vezérigazgatója a „gyártás digitális újra-feltalálásának felgyorsításáról” beszélt.

A partnerek nevei között egyelőre a francia Arkema, és három német multinacionális cég, a BASF, az Evonik és a Lehman & Voss szerepel. Mindegyik vegyi és anyagtudományi fejlesztéseiről ismert, és fontos világpiaci szereplők. A HP elmondta, hogy ez csak a kezdet, a partnerlista folyamatosan bővül majd. Az anyagokról annyit árult el, hogy sem az FDM nyomtatószálakhoz (filament), sem az SLA műgyantához nem fognak hasonlítani, hanem egyedi voxelekként nyomtatják majd őket (Voxel Vision). „A Voxel (a név „volume pixel” rövidítéséből származik) egy háromdimenziós kép legkisebb megkülönböztethető egysége, amely mindhárom tengely mentén kiterjedéssel bír. A három koordináta, amely legtöbbször az egyik sarkát, vagy középpontját írja le, meghatározza az adott pontot a háromdimenziós térben” – írja a Wikipédia.

A HP tisztában van vele, hogy partnerei nélkül képtelen kihozni a viszonylag új 3DP technológiájában rejlő lehetőségeket.

3dnyomtatascegek_hp0.jpg

„Lehetetlen, hogy a HP egymagában fejlesszen és hitelesítse a világ összes anyagtudományi cége által létrehozott kb. 30 ezer anyagot. Csak úgy megy, ha együttműködünk, és közösen teszteljük, hogy melyek kompatibilisek a Multi Jet Fusion technológiával. Közben a tervezéstől a kiszállításig újra kell gondolnunk a gyártott részek teljes életciklusát ” – magyarázza Weber.

A jövőben egyébként alkalmazásbolt (app store) félét is terveznek, ahol nemcsak saját, hanem más cégek anyagaiból is válogathatnak majd a vásárlók.

Nagyon úgy tűnik, hogy a HP az új laborral valóban a világ legelismertebb anyagtudományi szakértőit akarja összegyűjteni, és a szakterületi innováció vezérhajójává kíván válni. Mindehhez a minőségi szabványok javulását és csökkenő árakat ígér.

Címkék: anyagtudomány innovátorok HP nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4112343435

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása