HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Gránátvető és szívkatéter - ez történt a héten

ferenck 2017.03.10. 08:30

MIT-kutatók a világ leggyakoribb organikus polimerét, a cellulózt használták 3D nyomtatásra. A biológiailag lebomló, környezetbarát, könnyen hozzáférhető és döbbenetesen olcsó anyag cellulózacetát változatával printeltek.  

3dnyomtatas_hetit2.jpg

A 3D nyomtatás népszerű a Forma-1 világában: a Williams Martini közzétette 2016-os versenyautójának részleteit – egyes részekhez 3DP megoldásokat használtak. A Williams technikai részlege a technológiát teljesen be akarja építeni a prototípuskészítésbe. A Daimler német autógyártó 3D nyomtatórendszerrel, a japán RICOH AM S5500P ipari polimerprinterrel bővítette innovatív gyártótechnológiai arzenálját. A Tokió-székhelyű Ricoh egyre aktívabb a területen, a szelektív lézeres szinterezéssel működő RICOH AM S5500P után fémnyomtató következik. A cég amerikai részlege februárban állt össze a globális biztonsági megoldásokkal foglalkozó UL-lel, klienseiknek fognak 3DP tréningprogramokat tartani.

A fémnyomtatás-specialista Sigma Labs a múlt évit követően újabb szerződést kapott a kaliforniai rakéta-hajtóműgyártó Aerojet Rocketdyne-tól. A cégnek előremutató ellenőrző módszereket kell kidolgozni légi járművek nyomtatott fémalkatrészeihez.  

3dnyomtatas_hetit0.jpg

A San Diegoi Kaliforniai Egyetemen működő véredény hálózatot dolgoztak ki 3D bionyomtatással. A kutatók szerint munkájuk műszervek létrehozásában és a regeneráló terápiában egyaránt segíthet. A fejlesztés különlegessége, hogy az új érhálózat biztonságosan a szervezet saját természetes érrendszerébe integrálható. A madridi Gregario Marañón kórházban a januárban szenzációszámba menő emberi bőr 3D bionyomtatása után most printelt szíven szimuláltak sikeresen katéterezést. A technikával orvosok gyakorolhatnak műtét előtt, a szívsebészeti beavatkozások kevesebb kockázattal és komplikációval járnak.

A kínai kormány 3D nyomtatással igyekszik megszilárdítani baráti kapcsolatát Mauritiusszal. A szigetország kormánya 23 3D printert, 12 3D szkennert és 300 3D nyomtatószálat kapott ajándékba Pekingtől.

3dnyomtatas_hetit.jpg

Az amerikai hadsereg a RAMBO nevű saját fejlesztésű nyomtatott gránátvetőt teszteli. A printelt fegyverek zömével ellentétben, RAMBO szinte teljes egészében 3DP-vel – fémporból – készült. A 15 teszthez különleges biztonsági intézkedéseket eszközöltek. A beszámolók alapján sikeresek voltak.  

Mike Draghici román származású szoftvermérnök Erdély legendás Drakula-kastélyának eredeti méretű utánzatát tervezi kinyomtatni Washington állambeli birtokán. Teljes nagyságú kastély printelése bonyolult feladat, a Kickstarteren kampányoló Draghici és 3D betonnyomtatóval rendelkező mérnöktársa, Andrey Rudenko befektetőket, építészeket, ácsokat és más munkatársakat is keres a kivitelezéshez.

Paula Szarejko lengyel maker virágformájú lámpákat printelt. A LED-ekkel működtetett moduláris darabokhoz a mályvarózsa adta az alapötletet.

Címkék: orvosi ipar alkatrészek fémnyomtatás szelektív lézeres szinterezés fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6912326233

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása