HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ez történt a héten

ferenck 2017.03.03. 08:30

Különleges bórnitrid nanocső-titán (BNNT) kompozitot nyomtattak az ausztrál Deakin Egyetemen. A speciális technológiával a világon először fejlesztett anyagot repülőipari és védelmi alkalmazásokhoz használhatják.

Az ingatlanpiac forradalmasítását tervezi az ukrán PassivDom: energiatakarékos nyomtatott moduláris házai külső szerkezetek nélkül készülnek, fenntartják magukat, nem bocsátanak ki széndioxidot. Mivel egy üzemben előgyártják, a helyszínre csak ki kell szállítani őket, és a tulajdonos másnap be is költözhet.

3dnyomtatas_hetih.jpg

A német Hasso Plattner Intézet kutatói összetett eszközök, például számkombinációs zárak létrehozására alkalmas „digitális mechanikus metaanyagok” készítésére dolgoztak ki 3D nyomtatótechnikát. A metaanyagok jelzéseket elindító, rugókat tartalmazó speciális részeket tartalmaznak, ki- és bemeneti kapuval. A Los Angelesi Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatói gépi tanulást 3D nyomtatással kombinálva fejlesztenek orvosi szenzorokat. Az új érzékelőkkel jelentős mértékben javíthatnak súlyos fertőzések és betegségek diagnózisán, kezelésén. Sérült idegsejteket regeneráló csőszerű vezetékeket állítottak elő 3D bionyomtatással (a Cyfuse Biomedical Regenova gépével) a Kyoto Egyetemen.

Világpremier: egy toulouse-i kórházban sikeresen ültettek be személyre szabott printelt implantot (stentet, ezúttal szilikon-csövet) egy meg nem nevezett 60 év körüli beteg légcsövébe. Egy walesi apa, Ben Ryan személyre szabott műkart nyomtatott bal karját közvetlenül 2015. márciusi születése után elveszítő fiának. Microsoft Xbox Kinect szkennert, Autodesk Fusion 360 szoftvert és a Stratasys Connex 3D printerét használta hozzá. Céget alapított rá, és az Ambionics Indiegogo-kampánnyal próbálja folytatni szakterületi kutatás-fejlesztéseit.

3dnyomtatas_hetih2.jpg

A hongkongi rendőrség 3D nyomtatással kapcsolja össze a bűnüldözést: bűntények helyszínéről terveznek a nyomozásban és a bíróságon is használható printelt modelleket készíteni.

 Az ismert DIY (csináld magad) kezdeményezés, az Adafruit honlapján használati utasítás jelent meg, hogy hogyan nyomtassunk kivilágítható Lego-építőkockákat. Parányi elemekkel működtetett LED-jeivel, a többféle színlehetőséget kiváló megoldás bármilyen Lego-kompatibilis építőkockával működik.

3D nyomtatást és hagyományos kézművességet közös nevezőre hozva készített különleges presszókávé készletet az Új-Zélandon élő Daniel Kamp designstúdiója.

Ambiciózus maláj makerek lelkes csapata közel 1600 méteres pici csodavilágot, MiniNature Malaysiát nyomtatott. Ketten kezdték 2008-ban, szakmai ismeretek nélkül vágtak bele, és a délkelet-ázsiai ország legnagyobb miniatűr kiállítását valósították meg. Idővel többen csatlakoztak hozzájuk, együttes munkájuk eredménye a 12 szekcióból álló, eredeti épületeket hűen utánzó óriásnyomat.

3dnyomtatas_hetih0.jpg

Szintén délkelet-ázsiai hír, hogy a thai Etran Csoport startup nyomtatott elektromos scooterekkel tervez új taxiszolgáltatást indítani Bangkokban. Az elsőket 2017 harmadik negyedévében kívánják munkába állítani, 2018-ban az egész fővárost lefednék, 2019-ben pedig más városokban is elkezdenék.

3D nyomtatás és film: a legendás Ghost in the Shell hollywoodi remake-jéhez 3DP segédlettel készítették el a porcelánbabákra emlékeztető robotgésa-maszkokat.

Címkék: film építészet orvosi repülőgép Lego LED bioprinting Indiegogo Adafruit

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr5212308669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása