HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Milyen anyaggal nyomtassunk?

ferenck 2017.02.27. 08:30

Igény szerinti gyártás

Az additív sok előnye közül a két legfontosabb, hogy a költség gyakran a hagyományos eljárásokkal készült darabok töredéke, és emellett sokkal gyorsabb is.

„Forradalmasítja az amerikai gyártást. Évek óta ügyfeleik közé tartozunk, elégedettek vagyunk a hálózatuk által készített részek kiváló minőségével, és a könnyen kezelhető interfészükkel. Nagyon tetszik, ahogy a Xometry Partnerhálózathoz tartozó helyi gyártók az Atlantitól a Csendes-óceánig, az egész országban felépítik cégüket” – nyilatkozta a CNC-, fémlemez-, uretánöntő- és 3D nyomtatószolgáltatásokat is kínáló, a technológia előnyeit a legapróbb praktikus részletekig ismerő Xometry-ről Ralph Taylor-Smith, a GE ügyvezető igazgatója.

Fejlett gyártóplatformot kínálnak, érdeklődő mérnökök és tervezők feltöltik 3D modelljüket, és az azonnali válaszban megkapnak mindent az árakról, időről, kivitelezhetőségről. Ipari 3DP technológiákkal dolgoznak, különösen egyedi részek elkészítésében teljesítenek jól. Gépeiket folyamatosan karbantartják, frissítik, és igyekeznek bejáratott, megbízható szabványanyagokkal printelni, ami távolról sem jelenti azt, hogy ne lenne miből válogatni.

Ipari és egyéni felhasználók, szolgáltatók munkáját megkönnyítendő, elő is álltak egy útmutatóval, afféle kisokossal: mik a legnépszerűbb additív gyártóanyagok, melyek a jellemző alkalmazásaik? (A honlapon a Capabilities, illetve 3D printing alatt, technológiák szerinti bontásban találjuk meg.)

3dnyomtatas_nyomtatoanyag.jpg

Technológiák és anyagok

Szelektív lézeres szinterezéshez (SLS) „80 százalékos anyagként” leírt nejlonport ajánlanak: „a felhasználó az idő 80 százalékában valószínűleg prototípuskészítéssel foglalkozik.” A mechanikailag masszív, tömegét tekintve viszont ultrakönnyű nejlon magas hőnek és vegyi folyamatoknak is jól ellenáll, a végtermékek pedig annyira tartósak, hogy mérnöki alkalmazásokhoz kifejezetten ajánlott.

Közvetlen fém lézeres szinterezéshez (DMLS) alumíniumötvözeteket javasolnak. Annak ellenére, hogy a Xometry többféle fémet printel, legszívesebben a könnyű és utómunkálatokra is megfelelő alumínium a kedvencük. Ha az óhajtott nyomat geometriája bonyolult, a DMLS sokkal gazdaságosabb megmunkálási mód, mint az öntés.

Binder jetting eljárásnál a 3D printer által lefektetett finom porrétegekre a gép festékkel kevert ragasztóanyaggal rajzolja meg a nyomat rétegeit. Az alapanyagrétegeket a ragasztó köti meg. A Xometry bronzzal kevert ipari minőségű rozsdamentes acélt javasol a DMLS és a CNC gazdaságosabb alternatívájához, a fém binder jettinghez (BJ3D).

A ráolvasztásos módszerhez (FDM) ABS-t és ASA-t, a technológia két leggyakoribb nyomtatószálát ajánlják. Mindkettő tulajdonságai nagyon hasonlítanak a közönséges műanyaghoz, széles színválasztékban érhetők el. Ha egészen fejlett matériákon akarunk kemény környezetben ugyanezzel a technológiával dolgozni, használjuk a 200 Celsius-fok (400 Fahrenheit) feletti hőnek is ellenálló, termoplasztikai szempontból egyedülálló ULTEM-szálakat (9085 és 1010). Mivel az anyag tűzzel szemben is rezisztens, ideális megoldás akkumulátorokhoz, robotokhoz és drónokhoz.

Címkék: ipar aluminium CNC ABS nyomtatóanyagok fémnyomtatás nyomtatószálak nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4412296505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása