HTML

FREEDEE blog

"A jövő már itt van... csak nem egyenlően oszlik el a világban." - William Gibson

3D WORSKHOPOK

Legyél Te is az additív gyártástechnológiák szakértője!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

3D nyomtató árak

Érdekelnek a legjobb asztali 3D nyomtatók és kézi 3D szkennerek árai?

Töltsd le az árlistánkat!

Következő lépések


Hirdetés

Schönherz bázis

FRE3DEE a Facebookon

3Doodlerrel készített széket egy dél-korai diák

ferenck 2017.02.14. 08:30

A 2010-ben alapított, eredetileg olcsó gyerekjátékokkal és robotokkal foglalkozó bostoni WobbleWorks, egész pontosan Peter Dilworth, Maxwell Bogue és Daniel Cowen 2012-es fejlesztése, a magyarra „firkálgatónak” fordítható 3Doodler 2013-as megjelenése óta a világ legismertebb, legkeresettebb és legjobb 3D nyomtatótollává vált. Bevezetése, a 3DP sok más újításához hasonlóan sikeres Kickstarter-kampányhoz kapcsolódott. Az elmúlt közel négy év során továbbfejlesztett változatok (3Doodler 2.0, 3Doodler Create, 3Doodler Start, 3Doodler Pro) jelentek meg, a népszerűség töretlen.

3doodler_szek.jpg

A főként ragasztópisztolyhoz hasonlítható 3Doodlerek kompakt szerkezetek, működésük egyszerű, nem kell hozzájuk se szoftver, se számítógép, játékosan vezetnek be a 3D nyomtatás világába. Ragasztóanyag helyett ABS műanyagot töltünk beléjük, felmelegítik, de nyomtatáskor azonnal le is hűtik, levegőben szilárdul meg az ABS. Tollként funkcionálnak, de nem síkfelületekre, hanem térben rajzolunk velük.

3Doodlerrel hamar megtanulható bonyolultabb tárgyak készítése, a maximálisan felhasználóbarát toll alkalmazási területe oktatástól a művészetekig, csináld magad (DIY) tevékenységektől a lakberendezésig, divattervezéstől otthoni javításokig nagyon szerteágazó. Elvileg szinte bármit létrehozhatunk vele: egyszerű 3D alakzatokat és modelleket, ékszereket, díszeket, jégszekrény-mágnest miniatűr Eiffel-tornyot, parányi focipályát… Személyre szabhatunk hétköznapi tárgyakat, iPhone-tokot, laptopot, tollakat stb.

3doodler_szek0.jpg

Jungsub Shim a szöuli Hongik Egyetem diákja miniatűr széket alkotott vele a famegmunkálás és bútortervezés tantárgyhoz. Bútort nyomtattak már, de 3Doodlerrel még soha, a példa szépen szemlélteti a tollban rejlő potenciált.

Shim a „Connect” nevet adta bonyolult rácsszerkezetekből összeálló, nemcsak dísznek, hanem rendeltetésszerűen is használható ülőalkalmatosságának. Két hónapig, napi nyolc órában dolgozott rajta.

Árulkodik a név – kapcsolódások és összekapcsoltság több szinten is megihlették az alkotót: egyrészt ahogy a meghökkentő szerkezetekből összeáll a szék, másrészt a mesterséges intelligencia világából ismert, manapság egyre népszerűbb ideghálók képi megjelenítése is hasonló, működésük és a tervezés között párhuzamok mutathatók ki. Mindezek mellett – Shim elmondása alapján – a földkerekség legnagyobb hálózata, az internet, és egy másik, biológiai hálózat, a gépi intelligenciának mintául szolgáló emberi agy áttekinthetetlen kapcsolódás-rendszerükkel jelentették a legfőbb inspirációt.

3doodler_szek1.jpg

A széket gépek automatizált működése alapján, csíkról csíkra haladva, ugyanazzal az ismétlődő mozdulattal hozta létre. Módszerét két egymástól távoli tevékenységgel, gyári dolgozók munkavégzésével és szerzetesek imádkozásával rokonítja.

Shim szerint széke az összekapcsoltságban élő modern embereket ábrázolja, egyben bemutatja, hogy ezek a kapcsolódások bonyolultabbá, változatosabbá fejlődnek.

A 3Doodler nyomtatótollak magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.

Címkék: művészet lakberendezés Ázsia ABS 3Doodler FreeDee nyomtatótoll

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

http://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr812255100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.