HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új orvosi 3D szoftverek

ferenck 2017.02.03. 08:30

Január 31-én és február 1-én a hollandiai Maastrichtban került sor a 3D Medical Expo 2017-re. A rendezvény középpontjában a 3D nyomtatás egészségünket pozitívan megváltoztató hatásai álltak.

Többek között új szoftvereket is bemutattak, a közönség ízelítőt kapott, milyen programokra számíthat idén.

A konferencia egyik legígéretesebb szoftvere a lett WiDE (We Improve Device Experience) volt. Köztudott, hogy egyre több hobbibarkácsoló nyomtat egyedi műkart, műkezet stb. Nyílt forrású programokat stb. használnak hozzájuk, és a fájlokat is általában megosztják. Csakhogy a terv speciális igények szerinti módosításához valamilyen szintű 3D designer tapasztalat így is kell. A könnyen kezelhető WiDE pont erre kínál megoldást, ezt a pluszmunkát egyszerűsíti le.

wide.jpg

A 3D Systems 3DXpertje megkerüli a gyakran nehézkes .stl fájlformátumot, és a printeléshez szükséges darabolást egyetlen programba integrálja.

Orvosi implantátumok terén a Renishaw első alkalommal bemutatta három éve fejlesztés alatt álló ADEPT nevű CAD programját. Alapkoncepciója, hogy a felhasználónak nem kell mérnöknek lennie beteg-specifikus anyagok elkészítéséhez. A páciens koponyájáról készült 3D szken alapján a szoftver detektálja az élő csontokat. Ezt követően az általában sebész felhasználó kb. olyan egyszerűen jelöli ki a környező pontokat, mintha Photoshopban tervezne poligont.

Címkék: szoftver orvosi implantátum CAD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr612177920

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása