HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatást is alkalmaz új versenyautó-motorjához a Ferrari

ferenck 2017.02.03. 11:30

A Ferrari gőzerővel készül a március 26-án Melbourne-ben kezdődő idei Forma 1-re. A versenyautó új motorjában 3D nyomtatott dugattyúk is helyet kapnak. A high-tech megoldásokat az autóiparra alkalmazó olasz Magneti Marelli tervezőcéggel dolgoznak együtt.

A motor február végére lesz kész. A Ferrari az egyre szigorúbb elvárások miatt fordult a 3D nyomtatáshoz, és döntött acélötvözetből készülő erősebb és a hőt jobban bíró dugattyúkról. Hagyományosan a könnyebb alumíniumot használják, viszont magasabb hőmérsékleten és nyomás hatására az abból gyártott részek hamarabb meghibásodnak.

ferrari_1.jpg

Ezzel szemben 3D nyomtatással kevesebb anyagból dolgozzák ki az acéldugattyút, amelynek a tömege nagyjából ugyanannyi, mintha alumíniumból lenne.

A Ferrari bizakodik, hogy az újítással 2017-ben a tavalyinál jobb eredményt ér el. Sebastian Vettel pilóta szerint nem annyira kompetitívek, mint szeretnék, de az idei versenyautók úgyis mások lesznek, mint a tavalyiak.

ferrari0.jpg

A 3DP használata azt is jelenti, hogy az alkatrész hamarabb elkészül, munka közben lehetőségük van folyamatos iterációra. Hagyományos eljárással, például öntéssel ez lehetetlen lenne.

Címkék: autó Forma 1 fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3812178072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása