HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatásra alkalmas acélpor-gyárat építenek Franciaországban

ferenck 2017.02.01. 11:30

A 2006-ban alapított MetalValue francia fémipari vállalat 50 millió euróból új acélpor-gyártó létesítményt épít a normandiai Eure megye Pitres nevű nem egészen 3000 lakosú falujában. A kategóriájában a világ legnagyobbjává váló, évi 40 ezer tonna port termelő gyárral 60 új munkahelyet is teremt. Ez a mennyiség megközelíti a jelenlegi globális össztermelést!

A port elsősorban additív technológiákkal dolgozzák majd fel, és alakítják komplex nyomtatott fémrészekké. Főként autó-, légjármű-ipari és energetikai alkalmazásokra számítanak.

steelpowder.jpg

A tervek szerint a gyár 2018 utolsó negyedévében nyitja meg kapuit. A közelében lévő Manoir Industries öntöde látja majd el nyomtatható porrá alakítandó olvasztott folyékony acéllal. Az öntöde kapacitását szintén bővítik: a MetalValue 25 millió eurót fektet be, és 50 új munkahelyet hoz létre.

„Egyszerre biztosítjuk egy öreg iparág jövőjét és a jövő fémgyártását” – nyilatkozta Alain Honnart igazgató.

steelpowder0.jpg

Az acélpor remek tulajdonságokkal rendelkezik: ellenáll a rozsdásodásnak, bírja a magas hőmérsékletet, nyersanyagként gazdaságosabb a kemény acélnál. 1 kiló porhoz 1,2 kiló, 1 kiló kemény acélhoz 3,4 kiló folyékony acél kell. Ezzel a mai 400 euró/kg átlagár csökkenésére is számíthatunk, és az anyag még versenyképesebb lesz.

Címkék: acél ipar fémnyomtatás fémpor

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4412172516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása