HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Különleges műkarokat nyomtat egy 11 éves kislány

ferenck 2017.01.31. 08:30

A 11 éves Jordan Reeves nyomtatott műkarja sokakat inspirált tavaly. Az ambiciózus kislány szinte teljes bal kar nélkül született, karja a csukló felett kezdődik. Nyomtatott végtagját Amerika-szerte bemutatta, Disney rendezvényen is részt vett, az Autodesktől és a Dremeltől pedig kapott egy 3D nyomtatót.

Jordan közben újabb karokat és kiegészítőket tervez. Most orvosi műkar és cserélhető nyomtatott kiegészítők (kéz, kalózkampó stb.) kombinációján dolgozik. Munkájában a chicagói karspecialista David Rotter és Autodesk mentora, Sam Hobish segítik.

glitter.jpg

Számos nyomtatható kézmodell létezik, de Reeves és mások sajnos nem tudják használni őket, mert a csukló és a könyök mobilitásán alapulnak. Először ezekre a szabványdarabokra próbáltak kitalálni valamilyen megoldást, de egyáltalán nem működött. Rotter segítette ki: kitalált egy módszert, hogy a printelt kar vállmozdulatokkal funkcionáljon.

glitter0.jpg

Új karjához már szabvány kampó és kalózkampó is kapcsolható, amelyekhez egyszerű csigamechanizmust kellett kidolgozni. Január közepén mutatta be New Yorkban a Gyerekfeltalálók Napján.

glitter1.jpg

Rotter szerint azonban eltart még egy ideig, amíg a nyomtatott végtagok elérik a profi műkezek szintjét. Ugyanakkor komoly potenciált lát a kettő hibridjeiben, például Jordan munkáiban. Az e-NABLE és hasonló szervezetek pedig egyre jobb minőséget állítanak elő, azaz a különbség csökken.

Címkék: orvosi művégtag eNABLE

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6212168904

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Kerekes 2017.02.01. 07:18:22

Bocsánat, de talán könyököt kellett volna írni csukló helyett, ugyanis könyök felett kezdődik a kislány karja, nem csukló felett.
süti beállítások módosítása