HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hogyan segíti egy állami szervezet a 3D nyomtatás elterjedését Szingapúrban?

ferenck 2017.01.26. 11:30

Szingapúr három helyi egyetem közreműködésével 2015-ben indította el az ország 3DP infrastrultúrájának kiépítését támogató Nemzeti Additív Gyártásinnováció Klasztert (NAMIC). Egy friss beszámolóból kiderül, hogy a klaszter másfél év alatt komoly hatással volt a szektorra: majdnem 400 helyi és nemzetközi céget segített DP technológiák üzleti tevékenységükbe integrálásában. 39, üzleti és akadémiai partnereket közös platformra hozó projektet támogattak, és további 80 (rész)finanszírozását tervezik.

Az üzleti és akadémiai világ összekapcsolása azért fontos, mert a szakterület több áttörése, komoly innovációk ezeknek az együttműködéseknek a gyümölcsei.

Az egyik ilyen partneri kapcsolat a Nanyang Műszaki Egyetem és egy helyi startup közös szövetalapú implantátumok nyomtatása. A projekthez fejlesztett speciális nyomtatóval élő sejteket befogadó, azokkal együtt élő szöveteket formáló segédszerkezetek hozhatók létre.

spore_3.jpg

Egy másik projekt a Szingapúri 3DP Központ és a globális Intellectual Ventures (IV) közös kezdeményezésében printelt termékek eredetvizsgálatával, hitelesítésével foglalkozó rendszert dolgoznak ki. Eddig fémmel nyomtatott prototípusokon tesztelték – sikeresen.

A NAMIC ipar és kutatásfejlesztés együttműködését, a 3DP meghonosodását hivatott promótálni. Egyes iparágakban ugyan bejáratott technológiának számít, más szektorokban viszont még több akadály (magas árak, szakértelem hiánya stb.) hátráltatja elterjedését. A klaszter változtatni akar ezen. Tervei alapján több mint 1000 céggel veszik fel a kapcsolatot.  

Címkék: jövő implantátum Szingapúr

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr412154961

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása