HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Rákot detektál a nyomtatott telefontok

ferenck 2017.01.20. 11:30

A Nature Communications tudományos újságban megjelent egy tanulmány a rákhoz kapcsolódó genetikus változások nyomtatott telefontokkal történő detektálásáról. A cikk szerzői Mats Nilsson a Stockholmi Egyetem, Avdogan Ozcan a Los Angelesi Kaliforniai Egyetem (UCLA) kutatója.

Egyszerű képalkotó eszközzel, mobilhoz kapcsolt viszonylag közönséges mikroszkóppal DNS sorok reakcióiból ugyanolyan pontosan kimutathatók rákos tünetek, mint a hagyományos eljárással.

rak0_1.jpg

Okostelefonunk újabb, nemcsak rákvizsgáló, hanem általános molekuláris diagnosztikai alkalmazásával távoli helyeken is észrevehetünk vírus-, baktérium-mutációkat. Ha az alkalmazás (valamikor a közeli jövőben) elterjed, nemcsak kórházakban, laboratóriumokban, hanem egyéb helyszíneken is végezhetők komolyabb diagnosztikai vizsgálatok. Elvileg a rákon kívül más betegségek, például tuberkulózisbaktériumok stb. is kimutathatók lesznek vele. Végtelen a potenciál.

rak_2.jpg

Az eszköz valóban egyszerű: a mikroszkópba tett két, elemmel működő lézer és LED-fényforrás, valamint a kameralencsékhez kapcsolt külső lencse biztosítja a pontos, 2,6-szoros nagyítású képalkotást. A képeket nyomtatott mikroszkópplatform vizsgálja különféle szögekből.

Címkék: rákkutatás egészségügy orvosi okostelefon mikroszkóp műszerek LED

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6812138299

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása