HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Minden nevezetességről csinál 3D nyomatot a kreatív turista

ferenck 2017.01.20. 08:30

Angelo D’Angelo olasz villamosmérnök két szenvedélye az utazás és a 3D nyomtatás. Ennek jegyében világjárás közben miniatűr printelt másolatokat készít a meglátogatott nevezetességekről. A milánói dómmal kezdte, aztán jött a pisai ferde torony, kölni dóm, athéni Pantheon, bukaresti parlament, a Petronas-tornyok Kuala Lumpurban stb. Munkáit 3DPrinTravel blogján és az Instagramon publikálja. A nevezetességeket a Thingiverse-en is megosztja, az érdeklődők maguk is kinyomtathatják a miniatűr darabokat.

A blogot egy éve kezdte, azóta 17 ország 20 épületéről készült nyomat – mindig az adott nevezetesség stílusához legjobban illő anyagból: a bukaresti parlamentet fa, a kölni dómot ezüst és arany PLA-ből stb.

turista0.jpg

A printeléshez saját FABtotumját, többféle anyagot kezelő olasz FFF-gépet használ. Persze alkalomtól és helyszíntől függően más printerektől sem zárkózik el. Egyes helyeken online talált kész modelleket, máshol viszont neki kellett megalkotnia. TinkerCAD és Fusion 360 programok segítették munkájában, majd a helyszíneken mindig le is fényképezte magát a nyomatokkal.

turista.jpgturista1.jpg

Címkék: utazás PLA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr312138183

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása