HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Alumíniumötvözetek másként

ferenck 2017.01.19. 08:30

Az additív fémgyártó technológiák egyik világvezető cége, a floridai Sintavia bővíteni óhajtja a 3DP lehetőségeit. Ezt a törekvést támasztja alá, hogy új nyomtatási módszert találtak ki az erősebb és tartósabb részeket eredményező F357 alumíniumhoz és más alumínium-szilícium ötvözetekhez.

Jelenleg hagyományos öntőeljárásokkal készülnek az alumíniumötvözetekből álló, ugyan tartós, de drága részek, ráadásul előállításuk is időigényes. Az új módszer viszont az anyagminőség feláldozása nélkül is költséghatékony. Azért dolgozták ki, mert az autó- és a légjármű-ipar részéről egyre nagyobb az alumínium-szilícium ötvözetek iránti igény, és le is tesztelték: a mintadarabok megfelelnek, sőt jobbak is az említett iparágak szigorú hitelesítési paramétereinél.

alaminium.jpg

Az eljárás az előre gyártott anyag elemzésétől, az utógyártás hőkezeléséig stb. az egész folyamatra kiterjed. Az így készült részek 125 százalékkal erősebbek az eredeti tervnél, tömörségük pedig megközelíti a 100 százalékot. A Sintavia más változókkal, például a környezettel is számolt (otthoni, magas, 0 fok alatti hőmérséklet).

A technológiával az azt alkalmazó iparágak javíthatnak ellátási láncuk minőségén, és a gyártási ciklusok idejét is felpörgethetik. Az eljárás mellé a Sintavia a folyamat egészét kontrolláló szolgáltatásokat is kínál: porelemzés, utófeldolgozás, helyszíni mechanikai teszt stb.

Címkék: autó ipar repülőgép aluminium szilícium fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1012135427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása