HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D adatoptimalizáló szoftvercéget vásárolt fel a Microsoft

ferenck 2017.01.19. 11:30

A Microsoft bejelentette a svéd Simplygon akvizícióját. A Simplygon 3D adatoptimalizáló szoftver hasznos lehet a cég 3DP ambícióinak megvalósításához. Nagyméretű 3D fájlok optimalizálása azért fontos a Microsoftnak, mert befolyásolja a technológia tömeges elterjedését. A Google szintén foglalkozik a kérdéssel, nemrég be is mutatta a 3D adatoptimalizáló Draco-t.

A videojáték-világ legismertebb stúdióinak több mint 80 százaléka, például a Nintendo, a Bethesda, a Sony, a Ubisoft és a Konami is dolgozik a Simplygonnal. A szoftvercég VR videojátékok fejlesztésében szintén fontos szerepet játszott, és a Microsoft kevertvalóság-headsetjéhez, a HoloLens-hez is lesz alkalmazása.

simplygon.jpg

A Microsoft a Paint 3D-t és a Remix 3D-t is tartalmazó Windows 10 Creator frissítéshez optimalizáló szolgáltatásként használja majd a szoftvert.

A Remix 3D a redmondi cég online közössége 3D modellekhez, az app egyelőre csak preview módban funkcionál, de hamarosan 400 millió Windows 10 felhasználó élvezheti. A Microsoft, a 3MF alapító-tagjaként, az Autodesk, a Shapeways, az SLM Solutions, a HP és a Dassault Systémes társaságában saját 3DP fájlformátummal, a .3mf-fel akarja helyettesíteni az .stl-t és a .obj-t.

A Simplygon még 2014-ben létrehozta az ingyenes 3D optimalizáló szoftverszolgáltatás Cloud-ot, amit a Microsoft a Creator frissítésbe integrál.

Címkék: szoftver Microsoft

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6312135639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása