HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Rekordmennyiségű autó eladásában segíti a Rolls-Royce-ot a 3D nyomtatás

ferenck 2017.01.18. 11:30

Torsten Müller-Ötvös, a Rolls-Royce ügyvezető igazgatója 2016-ban vázolta fel, hogy a cég túlélése érdekében hogyan alkalmazzák az új technológiákat, köztük a 3D nyomtatást. A 2016-os eladások egyértelműen jelzik a stratégia sikerességét: a cégtörténet során másodszor értékesítettek 4 ezernél több autót. Az összeladások 6, ezen belül az egyesültkirályságbeliek 25, az amerikaiak 10 százalékkal növekedtek.

A meglévő autótípusok újabb változataihoz (The Dawn, Phantom, Ghost stb.) speciális 3D CAD-modelleket használnak, a 3DP lehetőségeit viszont a 2018-ban piacra kerülő új Phantomban aknázzák ki legjobban. A márkát 2003 óta nem modellezték újra, úgyhogy bőven ráfér a frissítés.

rollsroyce.jpg

A tulajdonos BMW Csoport 2012 óta nyomtat részeket, és a müncheni Kutatási és Innovációs Központban sokat kísérletezik is a technológiával. 2016 júliusáig 10 ezer alkatrészt printeltek a Phantomhoz. Csak műanyagok: elakadás-jelző lámpa tartói, záró gombok stb.

A Phantom gyártásáról egyelőre azonban nincsenek pontos részletek.

Címkék: autó autómodell

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr612133091

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása