HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással készít könnyebb és hatékonyabb motorokat a Renault Trucks

ferenck 2017.01.12. 11:30

A francia kamion- és katonai járműgyártó Renault Trucks a motor teljesítményét növelő 3D fémnyomtatási eljárást fejleszt. Az additív gyártással a motorok kompaktabbak és könnyebbek, összességében hatékonyabbak lesznek. A Renault állítólag már printelt is egy négyhengeres Euro 6 motor-prototípust az új módszerrel.

„Az additív gyártás megszabadít a kötöttségektől és felszabadítja a mérnöki kreativitást. Diszruptív technológia a holnap optimális teljesítményű motorjaihoz” – nyilatkozta Damien Lemasson projektmenedzser.

renault.jpg

Az Euro 6-hoz nemcsak virtuálisan megtervezték a teljes motort, hanem ki is nyomtattak részeket (lengőkarokat és vezérműtengely-csapágy sapkákat). 600 órát tesztelték őket a motor belsejében. Sikerrel jártak.

A négyhengeres motor tömegét kb. 120 kilóval, 25 százalékkal csökkentették.

Az új eljárással főként speciális alkalmazásokra nyomtatnak kis szériában részeket. Később szeretnék bővíteni 3DP lehetőségeiket, hogy kamionok még több részének növeljék a funkcióit és persze az összteljesítményt is.

Címkék: autó ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6712118839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása