HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A Gartner szerint a 3D nyomtatás egyre fontosabb lesz a gyártóiparban

ferenck 2017.01.03. 11:30

A Gartner 2017-es előrejelzése alapján pozitív év vár az additív gyártótechnológiákra. Különösen az ipari gyártó és az orvosi szektorban számíthatunk komoly növekedésre.

A robotikus 3D nyomtatás 2020-ig az ipari gyártóműveletek 10 százalékában terjed el, hagyományosabb 3DP-t a világ összesített ipari tevékenységének 75 százalékban használhatnak, a szervezetbe kerülő orvosi implantátumok és eszközök 30 százaléka készülhet a technológiával.

gartner_3.jpg

Szintén a 3DP pozitív hatása, hogy termékek bevezetése 25 százalékkal lerövidül. A gyártócégek nem feltétlenül hagynak fel a hagyományos megoldásokkal, hanem additív technológiákkal kombinálják azokat.

A szerzők felhívják a figyelmet, hogy az elmúlt 10 esztendőben alapvetően prototípuskészítő technológiából a 3D nyomtatás piaci termékek gyártására alkalmas megoldássá vált. A fejlődés folytatódik, egyre kifinomultabb módszerek és alkalmazások várhatók. A Gartner jelenlegi fejlesztésekre (autonóm és együttműködő robotika, integrált vizsgálórendszerek, széleskörű automatizáció, önjavító automata rendszerek, 3DP-t és CNC-marást kombináló hibrid gépek stb.) hivatkozva vonja le következtetéseit.

gartner0.jpg

A 3DP egészségügyi alkalmazásait felgyorsítja a személyre szabott medicina iránti növekvő igény.

Címkék: orvosi ipar Gartner

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1912092001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása