HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Orvostudomány, oktatás – mi várható 2017-ben?

ferenck 2017.01.02. 08:30

A 3D nyomtatás 2016-ban különösen három területen ért el komoly eredményeket: bioprinting, ipari alkalmazások és oktatás.

Mi lesz 2017-ben, folytatódnak-e a trendek?

elorejelzes.jpg

Az elmúlt év egyik legnagyobb szenzációjának a harvardi „3D printelt vese egy chipen” számított. Idén újabb nyomtatott implantátumokra, szövetekre, a szövetek élő dolgokkal való összekombinálására számíthatunk. Vénák után, funkciókat, például szívverést megvalósító, vagy formáját mindig megtartó, rugalmas szöveteket várhatunk.

Egyre több ország, nemzetközi szervezet, cég ismeri fel a technológia oktatási potenciálját, és vezetik be az iskolákban. Idén különösen az Egyesült Államokban és Ausztráliában gondosabban kidolgozott tantervek várhatók. Elsősorban azért ebben a két országban, mert mindkét kormány 3DP kezdeményezéseket vezetett be az oktatásban.

elorejelzes0.jpg

Ezzel szemben például az Egyesült Királyság hátrányban van, a 3D nyomtatás nehezebben jut el az osztálytermekbe. 2017-ben ott is és más európai államokban is előrelépés történhet, amelynek különösen a Minecraft és más hasonló projektek adhatnak komoly lökést. Az sem elképzelhetetlen, hogy a Minecraft köré speciális 3DP programot, játékot fejlesztenek.

Magyarországon a legnagyobb ilyen irányú kezdeményezést a FreeDee indította el 2016 elején 3DTech az Iskolákban néven. A 3D nyomtatás kreatív iskolai felhasználásának terjedését célzó program már több mint 20 iskolát szerelt fel szponzorokon keresztül 3D nyomtatóval, többszáz tanárt megismertetett a technológia alapjaival és elérte, hogy a kormány Digitális Oktatási Stratégiájának is része legyen a 3D nyomtatás, így akár itthon is az elsők között kerülhet az oktatásban teljeskörű adaptálásra a technológia.

Címkék: trendek oktatás orvosi bioprinting

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3312089675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása